Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Zona Zero

DARRERA EXPOSICIÓ:

 

MÀGIA BROSSA

14/02/2020 fins 29/03/2020

VISITA VIRTUAL EXPOSICIÓ

 

Joan Brossa continua sent un poeta actual, interpel·lador i lúdic, tal com ha fet evident la celebració del seu centenari. La seua gran capacitat comunicativa li permet arribar a tots els públics, sobretot als que més els agrada passejar lliurement pels terrenys artístics de la frontera entre gèneres —la poesia visual, escènica, objectual, l’acció i experimentació de tota mena...— i pels canvis de codis, sempre amb la imaginació i la transformació constant per divisa.

Per això vam creure, des de la Secció de Llengua i Literatura de l’IEI, que l’obra brossiana podia ser un bon punt de partida —una espurna— perquè el jovent dels centres educatius que fan batxillerat o cicles formatius artístics participés en un projecte col·lectiu de creació artística que culminés en l’exposició que us presentem. Sovint oblidem que l’escola és, en part, un centre cultural i que cal, de tant en tant, portar la feina de l’aula a mostrar-se davant la societat. Creiem que, en aquest cas, us sorprendrà la maduresa humana, formal i tècnica, de les obres que ha fet l’alumnat de l’institut Màrius Torres, del col·legi Episcopal, de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol i de l’Escola d’Arts i Superior de Disseny Ondara.

A més de felicitar els alumnes, volem agrair el plus d’esforç i guiatge dels seus professors —professores, majoritàriament—, l’acollidora disponibilitat de les escoles i la bona feina d’Anselm Ros, veritable “seny ordenador” de l’exposició.

“L’art serveix per a netejar-nos els ulls”, deia Karl Kraus. L’art pot netejar els ulls del qui el fa i del qui el mira dels pòsits de rutina incrustats a les ninetes. Només demana —i us demanem— una mirada atenta, creativa i juganera. I que us deixeu endur per la seua màgia, per aquesta “Màgia Brossa”, en què de vegades res no és el que sembla...

Salvador Escudé

Coordinador de la Secció de Llengua i Literatura

 

 

 

ZONA ZERO

Objectius i línies d’actuació

 

Exposicions de temàtica social (històrica, geogràfica, etnogràfica

 

Exposicions de producció pròpia, organitzades per la institució. Són exposicions sobre temes d’interès que l’IEI determinarà, encomanant el comissariat a professionals concrets.

 

Produccions externes, propostes ja existents, d’altres institucions.

 

Exposicions itinerants. La itinerància serà un factor principal a l’hora de produir les exposicions, per atendre les necessitats del territori.

 

La durada de les exposicions serà variable en funció de cada projecte. Un mínim de 15 dies fins un màxim d’1 mes.

 

 

 

 


Responsable de la Zona Zero:
Sr. Anselm Ros Perdrix 
973 26 17 99
aros2@diputaciolleida.cat