Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Xavier Roqué tanca el cicle ‘Ciència a l’IEI’ parlant sobre ‘Einstein, la llum i l’univers’

El cicle ha ofert durant tot el mes de març un seguit de xarrades relacionades amb la ciència a càrrec de destacats especialistes

‘Einstein, la llum i l’univers’ ha estat el tema de la conferència que Xavier Roqué ha ofert aquest dimarts com a cloenda del cicle ‘Ciència a l’IEI’, que durant tot el mes de març ha posat a l’abast del públic de l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs diferents temes relacionats amb la ciència a càrrec de destacats especialistes. L’acte ha estat presentat per la coordinadora de la secció de Ciències Experimentals, Matemàtiques i Tecnologies de l’IEI, Anna Jiménez.

Xavier Roqué és professor d'Història de la ciència a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i membre del departament de Filosofia i del Centre d'Història de la Ciència (CEHIC). Físic de formació, es doctorà en Història de la ciència (UAB) i realitzà estades postdoctorals a Cambridge i a París. Ha estat professor visitant a les universitats de Cambridge i Uppsala.

La seva recerca tracta sobre la física contemporània i les relacions entre ciència, cultura i gènere. Ha publicat treballs sobre la història de la radioactivitat, la relativitat i la física quàntica, i ha editat i traduït, al castellà o al català, clàssics de la física sobre Einstein. Actualment dirigeix un projecte de recerca sobre ‘Física, cultura i política a Espanya’ i coordina el màster d'Història de la ciència-Ciència, història i societat (UAB-UB).

El cicle ‘Ciència a l’IEI’ es va posar en marxa el passat 5 de març amb el geòleg Joan Rosell, que va parlar sobre ‘El temps en geologia’. Posteriorment van passar per l’Aula Magna de l’IEI l’astrofísic Josep Maria Trigo (amb ‘Els meteorits i l’origen de la vida’) i el químic Claudi Mans (amb ‘La taula periòdica, el piano de la química’). El cicle ha estat organitzat per la Secció de Ciències Experimentals, Matemàtiques i Tecnologies de l’IEI.