Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Una publicació de la USTEC posa al dia la situació de les llengües assetjades

El Pati de l’IEI acull la presentació de la revista ‘Docència’, que porta per títol ‘Llengües assetjades’, centrat en les propostes de trilingüisme que s’han impulsat o es volen impulsar des de diferents governs, i que és fruit de les jornades que es vam fer a Sitges l’any 2017 organitzades per USTEC-STEs.

L’esperit de les jornades –que queden reflectides en aquesta publicació- és posar sobre la taula aquells sectors que defensen  el model “trilingüista” utilitzant el prestigi social de l’anglès com a veritable cavall de Troia i amagant el propòsit del retorn del castellà com a llengua vehicular i l’arraconament de les llengües minorit­zades a les aules. Això suposaria menystenir i des valoritzar aquestes llengües com a eines de convivència i relació als centres educatius.

La publicació ha recollit les exposicions que van fer els representants dels sindicats d’ensenyament de Catalunya, Galícia, el País Basc, el País València i les Illes: STEi de les Illes, STEPV del País Valencià, STEG de Galícia, SUATEA d'Astúries i STEILAS d'Euskal Herria. Que van explicar la seva situació en relació al trilingüisme i la pervivència de la llengua pròpia.