Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Tercera entrega del cicle ‘Ciència a l’IEI’ amb Claudi Mans i la taula periòdica

Mans, una de les màximes autoritats en química del país, ha ofert un ampli repàs a l’evolució de les representacions de la taula i els canvis que ha anat patint al llarg de la història

El cicle ‘Ciència a l’IEI’ ha viscut aquest dimarts la seva tercera jornada, en què ha tingut com a protagonista Claudi Mans, tota una autoritat en el món de la química, que ha parlat sobre ‘La taula periòdica, el piano de la química’.

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs és l’escenari d’aquest cicle que organitza la Secció de Ciències Experimentals, Matemàtiques i Tecnologies de l’IEI, al qual ara ja només li resta una sessió, la que oferirà Xavier Roqué dimarts vinent al voltant del tema ‘Einstein, la llum i l’univers’.

Defensor de que la ciència i l’art sempre han estat junts, directa o indirectament, avui, Claudi Mans ha ofert una xarrada en la qual ha posat de relleu per què la taula periòdica és tan valorada pels químics. Ha fet un repàs de les representacions més significatives que se n’han fet al llarg de la història, observant la seva evolució i analitzant els canvis que s’hi han anat introduint, proposant diferents jocs amb els seus símbols i aprofundint en la presència o absència d’alguns elements.  

Nascut a Badalona el 1948, Claudi Mans és catedràtic emèrit jubilat del Departament d'Enginyeria Química i Química Analítica de la Universitat de Barcelona. És autor de diversos llibres de text i de divulgació. Ha impartit més de 300 conferències de divulgació. És director científic del Comité Español de la Detergencia (CED), vocal de les juntes de l'Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) i del Col·legi de Químics de Catalunya, i membre de la Societat Catalana de Química.