Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Seminari al voltant del projecte de digitalització de la col·lecció de pergamins de l’IEI

S’ha estructurat en tres sessions, la primera de les quals se celebra avui amb diferents xarrades i una lectura de documents medievals i moderns

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acull aquest dijous una Jornada sobre el projecte de digitalització del fons de pergamins de l’IEI, emmarcada dins el Seminari de lectura de documents medievals i moderns.

Aquest seminari està organitzat pel Servei del Patrimoni Bibliogràfic i Documental en coordinació amb la Secció de Geografia i Història de l’IEI. Consisteix en un curs de lectura i interpretació de documents medievals i moderns que té com a objectiu introduir els participants en el coneixement de diferents tipus documentals, lletres i sistemes d’abreviació.

El seminari s’ha estructurat en tres sessions, la primera de les quals és la que se celebra avui amb la presentació del que ha estat el projecte de digitalització de la col·lecció de pergamins del Servei i la seva posterior pujada al repositori d’objectes digitals institucional. Les altres dos sessions tindran lloc els dies 7 i 20 de novembre.

Entrant en més detall en la sessió d’avui, durant el matí Joan J. Busqueta, conseller de l’IEI, ha ofert una xarrada sota el títol ‘La col·lecció de pergamins de l’Institut d’Estudis Ilerdencs’. A continuació, ha agafat el relleu Manuel Joaquín Salamanca López, que ha parlat sobre ‘Archivos y usuarios en la era digital: acciones para su interrelación’. Salamanca és professor titular de la Universidad Complutense de Madrid, director de publicacions de la UCM, coordinador del Máster en Patrimonio Histórico Escrito i coordinador-gestor del Campus Virtual de la UCM.

Durant la tarda, Joan J. Busqueta, Núria Preixens i Guillem Roca oferiran el Seminari de lectura de documents medievals i moderns, una activitat que tindrà continuïtat en les altres dos sessions programades, que com ha quedat dit se celebraran els dies 7 i 20 de novembre.