Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Segona fase del projecte de digitalització dels fons de l’Institut d’Estudis Ilerdencs per incorporar-los al Repositori Obert

El fons hemerogràfic, un dels més consultats, centra l’atenció de la tasca, que ha afegit al Repositori títols de la premsa històrica dels segles XIX i XX de Lleida i comarques

També s’ha incorporat una col·lecció que forma part del llegat Tarragó, 11 dibuixos i 13 gravats del pintor Carlos de Haes, un dels paisatgistes més importants de la segona meitat del segle XIX

El Servei de Patrimoni Bibliogràfic i Documental de l’Institut d’Estudis Ilerdencs continua endavant amb el projecte de digitalització dels seus fons, tot fent-los accessibles i facilitant la seva consulta des de l’anomenat Repositori Obert de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (repositori.fpiei.cat).

Amb voluntat de promoure i difondre el seu patrimoni local, en aquesta segona fase del projecte, el Servei manté la seva aposta decidida pel fons hemerogràfic, donat que és un dels més consultats a la Biblioteca. Així, a partir d’avui, als títols de premsa històrica incorporats a finals de març també s’hi sumen altres publicacions periòdiques conegudes de la ciutat de Lleida del segle XIX, com ara ‘El Loredan’, ‘La Luz’, ‘La Mala semana’, ‘El Obrero católico’, ‘Orden’, ‘El Pacto’, ‘El Passatiempo’, ‘El Perro, la ‘Revista de Lérida’, la ‘Revista del Colegio de Primera y Segunda Enseñanza de Lérida’, ‘Senmanario administrativo’, ‘Semi-semanario ilerdense’, ‘Sentido común’ o ‘La Veu del Segre’.

En aquests moments, el Servei digitalitza altres títols de publicacions periòdiques d’inicis del segle XX no només de Lleida ciutat, sinó que també hi són representades poblacions com ara Albesa, Bellpuig, Cervera, Tàrrega o Tremp, i en preveu la seva incorporació al Repositori. Al mateix temps, continua la digitalització de grans capçaleres de diaris, de manera que ja poden consultar-se ‘El Ideal’ i ‘El Pallaresa’, i està previst que l’usuari tingui accessible també el ‘Diario de Lérida’ i ‘El País: diario liberal independiente’, tot plegat un cop finalitzi la tasca de digitalització, que es preveu fer-la en diferents fases donat el volum d’aquestes dues capçaleres.

Conscient de la varietat de fons que formen part de la seva rica col·lecció, el Servei també vol anar introduint fons especials i alhora de gran valor històric, artístic i patrimonial. És així que, en aquesta segona pujada, també s’incorpora al Repositori una col·lecció que forma part del llegat Tarragó, 11 dibuixos i 13 gravats, tots ells de petit format del pintor Carlos de Haes, un dels paisatgistes més importants de la segona meitat del segle XIX. La voluntat del Servei no és altra que la de donar a conèixer i fer accessible el seu patrimoni, que posa la mirada en totes les col·leccions que en formen part (cartells, pergamins, goigs, partitures...).

En aquest enllaç (http://www.fpiei.cat/actualitat/l%E2%80%99iei-posa-en-marxa-el-repositor...) podeu consultar, per si és del vostre interès, el material que es va incorporar al Repositori durant la primera fase del procés de digitalització. Cal recordar que el Repositori Obert neix a partir de la sensibilitat de l’IEI i de la Diputació de Lleida per promoure i difondre el seu patrimoni local i es materialitza en un projecte que vol preservar i, alhora, donar a conèixer les diferents col·leccions, úniques i poc conegudes, que formen part del Servei del Patrimoni Bibliogràfic i Documental i de l’Arxiu Fotogràfic.