Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Rosa Pujol destaca l’acostament al territori de la Fira de Titelles, que enguany compleix 30 anys

La vicepresidenta de la Diputació i de l’IEI ha participat a la presentació del certamen, que se celebrarà del 3 al 5 de maig

Pujol assenyala la qualitat dels espectacles i l’interès dels professionals del sector com a claus per a la internacionalització de la fira

L’Institut d’Estudis Ilerdencs repetirà com a escenari i, a més, acollirà per Sant Jordi l’exposició ‘Fira de Titelles, mirades de 30 anys’

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Rosa Pujol, ha participat aquest dijous a la roda de premsa de presentació de la 30a edició de la Fira de Titelles de Lleida, que se celebrarà del 3 al 5 de maig.

L’acte, celebrat a la Sala Alfred Perenya de la Regidoria de Cultura de la Paeria, ha comptat també amb la participació de Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida; Elisabet Vallvé i Oriol Ferre, responsables de la direcció de la Fira; Toni Cabré, subdirector de Promoció Cultural de la Generalitat; i Montse Parra, tinent d’alcalde i regidora de Política Cultural de la Paeria.

En la seva intervenció, Rosa Pujol ha destacat que la Fira de Titelles “segueix donant passes de gegant per obrir el certamen arreu del món”, buscant i aconseguint un “ressò internacional” basat en “la qualitat dels espectacles que es presenten i en l’interès de programadors i professionals del sector per ser presents al certamen”, a més “dels esforços de l’organització per trobar noves fórmules per arribar a un públic més ampli”.

Rosa Pujol també ha posat en valor “la itinerància de les creacions artístiques” de la fira i el fet que, gràcies a l’acord entre la direcció del certamen i l’IEI, un any més es permetrà que el Centre de Titelles de Lleida viatgi per diferents municipis del Segrià i de la Noguera amb l’espectacle ‘El petit elefant’. Igualment, s’ha referit a les activitats paral·leles que es realitzen, entre les que sobresurt “l’exposició que acollirem a la Sala Gòtica de l’IEI, en el marc de la celebració de la Diada de Sant Jordi, que portarà per títol ‘Fira de Titelles, mirades de 30 anys’, organitzada pel Centre de Titelles”, dins el projecte Titelles al Territori.

Pel que fa a les xifres d’enguany de la Fira de Titelles, aquestes no poden ser més engrescadores, tal com han explicat Elisabet Vallvé i Oriol Ferre. Així, el nombre de companyies programades és de 31, que presentaran 33 espectacles diferents. D’aquestes companyies, 15 són catalanes 8 d’altres zones de l’Estat espanyol i 8 estrangeres. La seva actuació suposarà l’execució de 115 sessions públiques i un total de 128 incloent les que se celebren fora dels tres dies de la fira. Hi haurà 4 espectacles que són estrenes absolutes, 6 estrenes a la península i 8 estrenes a Catalunya. Es preveu l’assistència de més de 300 professionals dels sector i una xifra similar o superior als 40.000 espectadors de l’any passat. Durant els 30 anys d’història de la fira, aquesta ha donat aixopluc a 579 companyies, unes 149 internacionals i la resta de l’Estat espanyol i Catalunya, amb una xifra total de 1.272 sessions públiques.

Cal destacar, a més, que paral·lelament a l’activitat escènica, la Fira de Titelles organitza diferents activitats culturals, entre les que destaquen la Fira del Llibre de les Arts Escèniques, les Fires d’Artesans, l’Espai Pro, exposicions, concursos, la col·laboració a l’Animac, amb el Banc d’Aliments i amb el Banc de Sang, jornades tècniques, una actuació al Centre Penitenciari de Ponent, reunions, etc., sense oblidar els Premis Drac d’Or, que han esdevingut un segell de reconeguda qualitat arreu.