Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Quintí Casals convida a descobrir les terres del sud de Lleida en la seva ‘Guia de Ponent’, presentada avui a l’Institut d’Estudis Ilerdencs

L’acte ha comptat amb la presència de l’escriptora Marta Alòs i de Lluís Pagès, president de Pagès Editors, que ha editat l’obra dins la Col·lecció Trajecte

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest vespre la presentació del llibre ‘Guia de Ponent. 16 rutes per descobrir les Terres de Lleida’, del lleidatà Quintí Casals.

L’acte ha comptat amb la presència de l’autor, de l’escriptora Marta Alòs i de Lluís Pagès, president de Pagès Editors, que ha editat l’obra dins la Col·lecció Trajecte. El llibre està concebuda com una proposta per descobrir el sud de la província de Lleida i, a la vegada, fent un inventari del seu patrimoni. Es tracta, doncs, d’una guia orientada a informar sobre el terreny amb precisió i destacant els punts bàsics, amb plànols, imatges dels indrets més destacats, un relat acurat i 16 rutes detallades a fons. La ‘Guia de Ponent’ ha estat prologada per Josep Vallverdú, que destaca que, entre els atractius que el lector descobrirà hi ha, en el cas dels lectors de la zona, “moltes realitats que no li havien estat abans revelades, i el visitant de fora perquè aquest sí que veurà obrir-se progressivament un ventall de belleses i riqueses naturals i històriques i, a més a més, descobrirà la fortalesa humana d’una identitat i caràcter que desconeixia”.

Nascut a Lleida l’any 1965, Quintí Casals és professor d'història a la Universitat de Lleida. Ha publicat, entre d’altres, els llibres: ‘Polítics de Lleida: el poder local i les seves mutacions a través del temps (1716-1868)’, que va ser Premi Josep Lladonosa d'Història Local al 2001, i ‘Els inicis de la historiografia contemporània a Lleida (1750-1860)’, Premi d'història Gumersind Bisbal de l'any 2009. També ha participat en nombrosos congressos i ha publicat molts articles.