Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Nou homenatge i reconeixement a l’obra i llegat del compositor lleidatà Emili Pujol

El Projecte Emili Pujol està a les portes d’obrir una nova edició amb la posada en marxa  de les activitats programades per aquest estiu en relació al compositor lleidatà, Emili Pujol (1866-1980) i que engloba la reemissió del documental Emili Pujol, el mestre; tres concerts de música antiga; la Càtedra Cervera Emili Pujol; concerts en diverses poblacions de les comarques de Lleida; i la setena edició del Garrigues Guitar Festival.

Aquest seguit d’activitats representen una nova oportunitat per descobrir l’ampli bagatge creatiu d’un músic i compositor que va traspassar fronteres i que han fet seu grans personalitats del món musical com el cas del guitarrista especialitzat en instruments antics (tiorba, viola de mà i guitarra), Xavier Coll, que imparteix classes de música de cambra i guitarra l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) des de l’any 2003, i que serà un dels caps de cartell de les actuacions musicals.

La programació prevista per totes les activitats previstes és:

  • 14 de juny: Projecció del documental Emili Pujol, el mestre, realitzat pel músic, investigador i divulgador cultural Artur Blasco (Aula Magna, 19.30 hores).
  • 18 de juny: Música per a guitarra. ‘Les primeres dècades del segle XX’., amb obres d’Albeniz, Falla, Tàrrega, Llobet, Malats, Turina i Emili Pujol, a càrrec dels professors del Conservatori Municipal de Lleida, Raquel Benito i Carles Herraiz (Aula Magna, 19.30 hores).
  • 19 de juny: Concert de tiorba, viola de mà i guitarra barroca ‘La guitarra en el temps. Del segle XVI al XXI’, a càrrec  de Xavier Coll.
  • 20 de juny: Concert de la formació Canigó Ensemble. ‘Patrimoni musical. Cançoner popular de Catalunya’ (Aula Magna, 19.30 hores)..
  • 22 a 28 de juliol: Càtedra Cervera Emili Pujol. Promou el Curs Internacional, el Festival i la Fira de Luthiers (Universitat de Cervera).
  • Juliol-agost 2017: VII Garrigues Guitar Festival. Memorial Emili Pujol 2018. Concerts a les Borges Blanques, Granadella, Pobla de Cérvoles, Juneda, Vinaixa, Fulleda, Granyena de les Garrigues, Bellaguarda, Floresta, Cogul, l’Espluga Calba i Arbeca, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues, els ajuntaments de la comarca i Guitar Festival.

El Projecte Emili Pujol s’iniciarà el dijous, 14 de juny a l’Aula Magna de l’IEI, amb l’emissió del documental Emili Pujol. El Mestre. Aquest documental ja va ser emès l’any 2017 però degut al gran èxit d’expectació que va tenir en diversos conservatoris de música d’Europa i a Lleida mateix, es podrà tornar a visionar.