Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Musiquem Lleida!-Festival Internacional de Música celebra 14 anys de música al carrer amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

Organitzat per la Coral Shalom, se celebrarà del 4 al 6 d’octubre en diferents carrers i places de Lleida i comarques

El concert de cloenda, amb l’estrena europea de l’obra ‘Isaïes’, del compositor Stephen Anderson, es podrà sentir a l’Auditori i també a Solsona i Agramunt

Musiquem Lleida!-Festival Internacional de Música ha presentat avui al Restaurant l’Espurna la seva 14a edició, que se celebrarà als carrers i places de la ciutat de Lleida i comarques del 4 al 6 d’octubre. El festival se celebra des del 2016 sota l’organització de la Coral Shalom i compta amb el suport de la Diputació de Lleida a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

A la roda de premsa hi han assistit la presidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Estefania Rufach; la directora de la Coral Shalom, Mari Carmen Valls; el regidor de Ciutat i Cultura de la Paeria, Jaume Rutllant; i el director dels Serveis Territorials de Cultura, Miquel Àngel Cullerés.

En la seva intervenció, Estefania Rufach ha assegurat que Musiquem Lleida s’ha convertit en un dels “projectes més originals i de més nivell musical al nostre territori”, gràcies a la tasca ingent de la Coral Shalom. És per aquest motiu que ha manifestat “l’orgull” que és per a l’IEI poder ser partícips del certamen col·laborant-hi un any més, ja que amb festivals com aquest s’aconsegueix fer arribar a diferents municipis la passió d’artistes i grups plenament contrastats i donar a conèixer als lleidatans i lleidatanes nous talents del panorama musical.

Amb l’objectiu d’apropar d’acostar la música al carrer i obrir les portes a tothom que en vulgui fruir, com també de donar l’oportunitat a diferents intèrprets nacionals i internacionals de tenir un escenari per difondre la seva música, la 14a edició de Musiquem Lleida comptarà amb la participació de solistes, grups instrumentals i corals internacionals i de la resta de l’Estat de gèneres que comprenen la música tradicional, folk, africana, cantautors, cançó popular, clàssica, jazz, guitarra, música tradicional i d’orquestra.

Les formacions que actuaran en aquesta edició són Caravaggio Piano Quartet, Conjunt Atria, Canary Guitar Quartet, BCN Sax Quartet, Quintet Quatre +1, Pax Cor de Cambra, Lilàh, Aura Llatina, O val das Mouras i Na Nara. A més del concert de cloenda. Pel que fa als escenaris, a la ciutat de Lleida seran la plaça Ricard Viñes, la plaça de la Paeria, el Museu de Lleida, el Caixafòrum, l’Auditori Enric Granados i l’edifici de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

També cal destacar el concert de cloenda del festival, amb l’estrena europea de l’obra ‘Isaïes’, del compositor nord-americà Stephen Anderson. El concert, dirigit per Robert Faltus, director de la Coral Shalom, es podrà veure el diumenge 6 d’octubre a les 19.00 hores a l’Auditori Enric Granados de Lleida, però també es farà una important aposta per dur el Musiquem al territori, de manera que enguany el festival passarà el 5 d’octubre per Camarasa i Els Omellons, el dia 12 per Solsona i el 13 per Agramunt, en aquests dos darrers casos amb el mateix concert de cloenda.

A banda dels concerts, i sota el nom de Més Musiquem, el certamen també oferirà de l’1 a l’11 d’octubre activitats paral·leles, totes elles en diferents escenaris de la ciutat de Lleida i que tindran com a eix central la música i estaran inspirades en el món del llibre (textos que tenen la música com a tema principal), el cinema (pel·lícules en què la música és el fil argumental), la cuina (sintonia entre música i bon menjar) i el món de l’art (concerts als museus i visites).