Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Montserrat Bacardí enceta amb una conferència sobre Teresa Pàmies el cicle ‘Veus del present, veus del passat’ de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

Les xarrades seguiran els dos dimarts següents amb Joan B. Culla i Joan Julià-Muné com a protagonistes

La figura de Teresa Pàmies ha estat aquest dimarts la protagonista a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, concretament a l’Aula Magna, escenari de la xarrada que Montserrat Bacardí ha ofert sota el títol ‘Teresa Pàmies, traficant de llengües’.

L’acte s’ha emmarcat dins el cicle de conferències ‘Veus del passat, veus del present’, del II Seminari Permanent d’Història de l’IEI, i coincideix amb el centenari del naixement de Teresa Pàmies, que es compleix enguany, motiu pel qual se celebra l’Any Pàmies. Montserrat Bacardí és doctora en Filologia Hispànica i llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, i professora de la Facultat de Traducció i d’Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona des del 1992. Ha dut a terme diverses tasques editorials i ha publicat articles d'història de la literatura i de la traducció.

La xarrada d’avui era la primera de les tres que formen el seminari, que està organitzat per la Secció de Geografia i Història de l’IEI amb l’objectiu d’oferir un apropament a diversos moments rellevants de la nostra història, testimonis de la historiografia, presentacions d’algunes obres significatives i reflexions sobre temes de debat del nostre present. El repte és aprofundir en el coneixement del passat per comprendre el present i fornir mirades llargues i en profunditat dels reptes col·lectius.

El cicle seguirà dimarts vinent amb ‘La història viscuda-Memòries’, a càrrec de Joan B. Culla, i acabarà el dimarts 29 amb ‘L'esperit del 4 de maig de 1919: de la codificació del català a l’estandardització del xinès’, a càrrec de Joan Julià-Muné.