Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Magda Oranich, Josep Maria Tamarit i Jordi Albareda debaten sobre l’adequació de la resposta jurídica a les agressions sexuals

La vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, presenta l’acte i assegura que arran de la polèmica sentència del cas ‘La Manada’ s’ha reobert “el debat de si el Codi Penal està realment ajustat a la realitat”

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat aquest dilluns al vespre l’escenari d’una taula de debat sobre ‘És adequada la resposta jurídica a les agressions sexuals?’. L’acte ha estat presentat per la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, que ha destacat que arran de la polèmica sentència del cas ‘La Manada’ “s’obre el debat de si el Codi Penal està realment ajustat a la realitat”.

Pujol ha assegurat que “és un debat que està al carrer. Les dones hem aixecat la veu reclamant una justícia real i hem dit prou davant la interpretació molt particular de la justícia i, en especial, d’aquest vot particular, ofensiu, del jutge Ricardo González. Aquest fet ha tornat a posar al carrer amb força el debat sobre una possible adaptació del codi penal a la realitat, un fet que va més enllà d’aquesta sentència i s’ha de fer de forma tranquil·la i estudiada, i no en calent. Aquest camí és el que s’ha de seguir i és aquí on la ciutadania, institucions, entitats i legisladors ens hem de trobar”.

L’advocada Magda Oranich, Josep Maria Tamarit, catedràtic a la UdL i a la UOC i president de la Societat Catalana de Victimologia, i Jordi Albareda, degà del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, han estat els protagonistes d’aquest debat al voltant d’un dels temes del moment arran de diferents sentències judicials.