Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Les claus de la Hisenda catalana, en un llibre presentat per Joan Reñé i Mònica Terribas Els periodistes Ferran Casas i Roger Tugas són els autors d’un volum que dóna resposta als interrogants més comuns sobre la Hisenda d’una hipotètica República catala

El president de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Joan Reñé, ha presidit avui la presentació del llibre ‘I tot això com es paga? Cent claus per entendre la Hisenda catalana’, dels periodistes Ferran Casas i Roger Tugas. L’obra ha estat presentada per la periodista Mònica Terribas, que ha conversat amb els autors.

En la seva intervenció, Reñé ha destacat la importància periodística i la implicació rigurosa de Ferran Casas i Roger Tugas en fer aquest treball sobre una hipotètica República catalana. També ha comentat que “tenim molta feina feta, però encara ens en queda molta per fer”.

El volum parla sobre els problemes que caldria superar per fer viable la Hisenda catalana en una hipotètica República independent o sense desconnectar d’Espanya. Es tracta d’un treball de divulgació que repassa i resol els interrogants més comuns sobre aquesta qüestió, mostrant també els països que poden servir com a referents. També exposa els grans reptes que hauria d’afrontar aquesta nova Hisenda catalana, com ara fugir del model d’Administració Tributària espanyol i dissenyar un sistema fiscal modern, eficient, equitatiu, transparent, comprensible per al ciutadà i homologable al dels països europeus.

Ferran Casas ha treballat als diaris Avui, blico i Ara, i des del 2016 és subdirector a NacióDigital, a més de col·laborar en diversos mitjans audiovisuals i escrits. Roger Tugas ha passat per les redaccions de blico, Ara i NacióDigital, on treballa actualment.