Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

La música de La Follia Consort i el primer tractat de guitarra editat a Europa, protagonistes a l’IEI de la segona entrega del Projecte Emili Pujol

El musicòleg Màrius Bernadó ha presentat un projecte de recerca, estudi i edició del ‘Tractat breu’ de Joan Carles i Amat

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest divendres la segona entrega del Projecte Emili Pujol 2019, consistent en una doble proposta formada, d’una banda, per un concert de La Follia Consort i, de l’altra, per la presentació d’un projecte del musicòleg Màrius Bernadó al voltant del ‘Tractat breu’ de guitarra de Joan Carles i Amat.

Pel que fa a Màrius Bernadó, ha presentat un projecte de recerca, estudi i edició del ‘Tractat breu’ de Joan Carles i Amat. Aquesta obra està considerada com el primer tractat de guitarra que es va publicar a Europa. Es tracta, doncs, d’un volum pioner que va veure la llum el 1596 –i que va ser reeditat a Lleida el 1627– de la mà de Carles i Amat, un personatge polifacètic que va exercir de metge, de literat i de batlle de Monistrol de Montserrat, població del Bages on va nàixer el 1572 i va morir el 1642. Enguany, el Projecte Emili Pujol ha situat com a eix d’aquesta edició del 2019 la recuperació d’aquesta obra i la seva reedició.

Quant al concert, sota el títol d‘Amore e morte (XVI-XVII)’, la formació La Follia Consort, integrada per Francesc Jové (tenor), Puri Terrado (clavecí), Marta Bonet (soprano) i Santi Miret (guitarra barroca, tiorba i viola de gamba), ha presentat una proposta basada en un recull de composicions dels repertoris vocals del Renaixement i el barroc europeu.

El Projecte Emili Pujol inclou activitats, conferències i concerts a l’entorn de la figura del musicòleg i compositor Emili Pujol, una iniciativa en la que col·labora l’Institut d’Estudis Ilerdencs que pretén acostar la seva figura i sobretot la seva música a través de coneguts i reconeguts músics i professionals del sector. La Càtedra Cervera Emili Pujol (del 19 al 28 de juliol a Cervera), el VII Garrigues Guitar Festival-Memorial Emili Pujol (del 29 de juny, a Les Borges Blanques, al 24 d’agost, a la Vinya dels Vilars d’Arbeca), el Simposi Emili Pujol (Torrebesses-Granadella, del 13 al 15 de juliol) i el simpòsium, campus i certamen Univers Emili Pujol (a la Granadella i Torrebesses del 24 al 28 de juliol) també formen part d’aquest projecte.