Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

La cantautora Meritxell Gené ofereix a l’IEI un concert-recital en homenatge a Màrius Torres

L’actuació s’ha emmarcat dins el II Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalana, que se celebra a Lleida fins diumenge

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat avui l’escenari del concert-recital en homenatge a Màrius Torres que ha ofert la cantautora lleidatana Meritxell Gené. L’actuació s’ha emmarcat, a més, dins el II Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalana, que se celebra des d’ahir i fins diumenge a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida i que compta amb el suport de l’IEI.

La vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, ha donat la benvinguda a la protagonista d’un concert que ha estat concebut com el contrapunt musical del congrés, unes jornades de reflexió, anàlisi i recerca que estan anant a càrrec de joves investigadors en el camp de la llengua i la literatura catalanes.

Nascuda a Lleida l’any 1986, Meritxell Gené compta amb una llarga experiència com a intèrpret, compositora i formadora en l’àmbit musical. El seu primer disc, “Inesperadament”, data del 2008, i a partir d’aleshores ha posat veu i música a nombrosos poetes catalans, entre ells Màrius Torres. De fet, l’any passat va participar al II Simposi Internacional Màrius Torres, realitzat a la seu de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida i que va servir per aprofundir en la figura de l’escriptor lleidatà i també en la creació literària catalana dels primers cinquanta anys del segle passat.