Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

La 8a edició del Festival Buuuf!!! d’Alcoletge acollirà 27 funcions del 12 al 14 d’abril amb el suport de la Diputació de Lleida i de l’IEI

El certamen, que s’ha presentat avui a l’Aula Magna de l’IEI, incrementa els espectacles d’adults i potencia les activitats paral·leles amb una exposició fotogràfica i jocs de fusta

L’actor i còmic italià Leo Bassi, Jango Edwards i la presència femenina, amb l’artista argentina Jimena Cavalleti, la pallassa catalana Marta Renyer i la nord-americana Laura Herts, algunes de les estrelles destacades

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dimarts la presentació del Festival Buuuf-Pallassos i bufons a la gorra, que del 12 al 14 d’abril celebrarà la seva vuitena edició a Alcoletge.

L’acte ha comptat amb la participació de Rosa Pujol, vicepresidenta de la Diputació de Lleida; Maria Lluïsa Prat, alcaldessa d’Alcoletge; i Magí Valls, director artístic del festival, a més d’una petita actuació del pallasso Javier Ariza, un dels artistes que enguany actuarà al Buuuf!!!

Organitzat per l’Ajuntament d’Alcoletge, el festival compta amb el suport de la Diputació de Lleida i de l’IEI i està adreçat a tots els públics i adults, sense oblidar els professionals del món del clown. Buuuf!!! aposta pels joves artistes i les noves promeses, sempre amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura dels pallassos i bufons. Tots els espectacles, així com la resta d’activitats programades, són d’entrada lliure i al final els artistes passen la gorra, un dels signes d’identitat del festival. Segons explica el director artístic, Magí Valls, el públic ajuda a fer perdurar el festival amb les seves aportacions. Es pot dir que és una fórmula mixta de finançament, una “simbiosi entre sector públic i privat”, mentre que Rosa Pujol ha destacat la línia ascendent del festival, amb espectacles de qualitat i força variats.

El Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! d’Alcoletge acollirà 19 espectacles i 27 funcions en una edició, la vuitena, que potenciarà els espectacles d’adults i les activitats paral·leles, com una exposició fotogràfica per commemorar els cinc anys del festival, i els jocs de fusta familiars que oferirà la companyia lleidatana Festa i Fusta.

Així, l’actor i còmic italià Leo Bassi, considerat uns dels millors bufons del món, serà el cap de cartell i actuarà el divendres 12 a l’escenari de la Carpa. El còmic presentarà el seu espectacle ‘Best of Bassi, on fa un repàs dels moments més destacats dels seus últims deu anys de carrera.

El director artístic del festival, Magí Valls, ha destacat que la presència femenina es visualitzarà en l’artista argentina Jimena Cavalleti, la pallassa catalana Marta Renyer i la nord-americana Laura Herts, considerada una de les més importants del món.

Pel que fa a l’espectacle inaugural, es podrà veure el divendres a les 18 hores al carrer Nou i serà ‘A Duo’, de The Buuufing Boys (Boni & Dani), amb la presència del director artístic del Festival Internacional de Pallasos de Cornellà, Jordi Juanet 'Boni'. El mateix divendres, l’escenari de la Carpa acollirà la preestrena de ‘En els núvols’, del Pallasso Tortelini, que amb només 16 anys és el pallasso més jove de Catalunya. L’obra està dirigida per Magí Valls. També divendres actuarà la pallassa Marieta Voltereta amb l’espectacle itinerant ‘El camerí fantàstic’.

La varietat de propostes es constatarà dissabte 13 amb la Companyia Kicirke i ‘Comediante’, un espectacle de circ, música i comèdia; Mortelo & Manzani i ‘Absurditties, un show sense paraules ple de música en directe i humor absurd; David Morales Díez i ‘Capitan Maravilla’, un espectacle unipersonal de petit format i apte per a tots els públics; Marta Renyer i ‘Bon dia’, on parla des del llenguatge del pallasso clàssic de la nostra quotidianitat; Anna Confetti i ‘Afina Serafina’, que combina clown, música en directe, malabars i màgia; Jango Edwards i Johnny Melville , dos pallassos que formen part del

grup d’artistes que van revolucionar a la dècada dels 70 el món del pallasso a Europa, amb ‘The King meets the President’; Laura Herts i el mim i clown de ‘Queen of Herts’; i una sessió golfa per tancar la segona jornada.

Diumenge inclourà els espectacles ‘Antes es mejor’, una comèdia de Javier Ariza; ‘La gran A... ventura (història d’un pallasso)’, amb Marcel Gros; ‘Sóc un pallasso’, amb Claret Papiol; ‘¡Clównbate!’, amb Clownbaret; ‘L’atracció’, amb Toc Toc Théâtre; i la cloenda a càrrec de José Luis Redondo, un dels components de la companyia La Mano Jueves, amb ‘Ricky, el profesor de tenis’.