Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’Institut d’Estudis Ilerdencs tanca tres dies d’activitat del VI Congrés d’Arqueologia Medieval i Moderna a Catalunya

El congrés s’ha celebrat des de dijous a la Diputació de Lleida, que n’ha estat l’organitzador juntament amb l’ACRAM 

L’Institut d’Estudis Ilerdencs és avui l’escenari de la jornada de cloenda del VI Congrés d’Arqueologia Medieval i Moderna a Catalunya, que s’ha celebrat a la Diputació de Lleida des del passat dijous amb la participació d’uns 150 especialistes.

L’IEI ha pres, doncs, el relleu de la Diputació per acomiadar un congrés que ha ofert ponències, taules rodones i comunicacions sobre diversos temes, així com visites a diferents espais d’interès, com ara el Palau de la Diputació, les adoberies, les muralles d’Anselm Clavé, el turó de la Seu Vella, el Museu de Lleida, el convent del Roser i la Cuirassa, el call jueu de Lleida.

En aquesta sessió de cloenda, el tema tractat ha estat ‘1998-2018: 20 anys de Congressos d’Arqueologia Medieval i Moderna a Catalunya. Un balanç de recerca’, i s’ha comptat amb ponents com ara Josep M. Vila, Eduard Riu-Barrera, Joan Menchón, Anna Maria Puig Griessenberger, Bibiana Agustí, Antònia Díaz-Carvajal i Joan-Ramon González, que ha parlat sobre ‘El paper de la Diputació de Lleida en la normalització de l’arqueologia medieval i moderna en els darrers vint anys’.

Tot i aquesta cloenda oficial, el programa del Congrés inclou per demà diumenge una visita al Baix Segre, concretament al fossar, castell i pou de gel d’Alcarràs, a Sant Joan de Carratalà (Aitona) i al Bovalar i al monestir d’Avinganya (Seròs).

El congrés ha estat organitzat per l’ACRAM (Associació Catalana per a la Recerca en Arqueologia Medieval) i la Diputació de Lleida, i tenia com a objectius exposar els resultats de les darreres intervencions arqueològiques sobre jaciments d’època medieval i moderna (des del segle V fins al segle XX) i aprofundir en línies de recerca concretes i donar a conèixer elements d’escassa difusió. S’han plantejat tres temes monogràfics: els castells de frontera, l’arqueologia del món andalusí a Catalunya i el que s’ha tractat avui: ‘1998-2018: 20 anys de Congressos d’Arqueologia Medieval i Moderna a Catalunya’.