Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’Institut d’Estudis Ilerdencs s’afegeix als actes del Més Musiquem amb la presentació del llibre ‘El pianista cec’, de David Puertas

La iniciativa vol potenciar les activitats paral·leles al festival Musiquem Lleida, que se celebra el cap de setmana vinent

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit avui la presentació del llibre ‘El pianista cec’, de David Puertas Esteve.

L’acte ha comptat amb la participació del mateix autor, del musicoterapeuta Josep M. Porté i de la directora de la Coral Shalom, Mari Carmen Valls, i s’emmarcava dins el Musiquem Lleida, més concretament dins el Més Musiquem, una iniciativa que engloba les activitats paral·leles al festival, previst pel cap de setmana vinent. Entre aquestes, n’hi ha que estan relacionades amb el cinema, d’altres amb la cuina, amb l’art o, com en aquest cas, amb la literatura.

‘El pianista cec’ és una novel·la que ens apropa a la història del ‘Don Juan’, el primer creuer amb bandera espanyola que va navegar pel Mediterrani als anys noranta. La veu del narrador és la del pianista de bord, un jove acabat de sortir del conservatori que anirà descobrint com enfrontar-se a la vida, més enllà d’aprendre a tocar boleros i cançons de moda. Es tracta d’una història sobre el mar i la música, en la qual el piano del vaixell esdevé un personatge principal sobre el qual gira l’obra i que ens acosta a la història d’alguns dels grans noms de la música clàssica.

David Puertas és músic i periodista. Col·labora com a divulgador amb les institucions musicals més rellevants del país i és professor a l’IES Can Puig de Sant Pere de Ribes. Ha publicat diversos llibres, tots ells a cavall entre la música i la literatura, entre els quals destaquen dos reculls de contes: ‘Música a la vora del so (publicat per la ‘Revista Musical Catalana’) i ‘Des d’aquell dia’ (contes escenificats en més de 50 escenaris arreu del país). Ha estat premiat en diversos certàmens de narrativa breu. També ha publicat ‘100 coses que has de saber de l’òpera’ (amb Jaume Radigales), ‘Notes de concert’, ‘Música encreuada’ i deu edicions arreu d’Europa de ‘Sidokus: el Sudoku musical’ (amb Bernat Puertas).