Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’Institut d’Estudis Ilerdencs impulsa una proposta formativa basada en l’exposició ‘Apunts sobre la impossibilitat de la imatge del món’

El projecte pretén oferir la mostra i el museu que l’acull com un context d’aprenentatge per als escolars dels centres educatius de Lleida 

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dimarts una jornada que té com a objectiu impulsar una proposta formativa al voltant de l’exposició ‘Apunts sobre la impossibilitat de la imatge del món’, que es pot veure a la Sala Gòtica fins a l’1 de desembre.

La jornada d’avui ha consistit en una trobada pedagògica organitzada amb el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte a les escoles i als centres educatius de Lleida i així compartir la proposta educativa. La cita s’ha articulat, d’una banda, en una visita a l’exposició, i de l’altra, en una explicació de la proposta formativa, que ha tingut lloc a l’Aula Magna.

Els objectius d’aquesta proposta formativa són considerar el museu i l’exposició com un context d’aprenentatge, desenvolupar projectes a partir de l’element expositiu i millorar la formació continua del professorat, a més de dur a terme una proposta expositiva a partir dels projectes generats en les diferents escoles i centres educatius.

És amb aquesta finalitat que s’ha organitzat la sessió formativa d’avui en el context de l’exposició amb els mestres interessats en la proposta a fi de decidir quins cursos treballaran amb el material de la mostra. L’equip de formació durà a terme l’acompanyament dels diferents projectes que es desenvolupin, havent-hi sessions conjuntes del professorat així com sessions de seguiment als centres educatius. La proposta finalitzarà al maig amb una exposició dels projectes desenvolupats al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la UdL.

Cal recordar que l’exposició convida a reflexionar sobre la paradoxa que suposa la impossibilitat de la imatge del món en l’era del bany d’imatges. Ho fa a partir de les creacions que tres artistes (Walmor Correa, Roc Domingo i Maite Villafranca), i de dos instal·lacions que són obra dels comissaris de la mostra (Glòria Jové i Quim Bonastra, professors de la Universitat de Lleida) i que estan fetes a partir de materials cartogràfics educatius antics del Museu Pedagògic de Castelló i de l’INS Màrius Torres de Lleida.