Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’Institut d’Estudis Ilerdencs, escenari de la mostra ‘Màgia Brossa’, un projecte creatiu pioner signat per alumnes de quatre centres educatius

L’exposició ha estat inaugurada aquest divendres i oferirà l’oportunitat de veure, fins al 29 de març, les creacions dels estudiants a la Zona Zero i al Pati de l’IEI, com també al vestíbul de l’EAM Leandre Cristòfol

‘Màgia Brossa’ és el títol de l’exposició que, des d’aquest divendres al matí, es pot veure en diferents espais de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i també al vestíbul de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida. La mostra es podrà visitar fins al 29 de març.

L’acte inaugural ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, que ha donat la benvinguda als quatre centres participants en la mostra, que han estat representats per alumnes, professors i pels seus respectius directors: Maria Antonia Mateus (Col·legi Episcopal), Mireia Vilalta (EADS Ondara), Marta Pallarés (EAM Leandre Cristòfol) i Cèlia Calvo (INS Màrius Torres). També hi ha estat present el director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy. La inauguració ha inclòs un parell d’espectacles i una visita guiada organitzada per l’EADS Ondara, així com una lectura de presentació per part d’alumnes dels diferents centres.

En la seva intervenció, Rufach ha atribuït tot el protagonisme als alumnes, als quals ha agraït la seva implicació en un projecte en què hi han abocat originalitat i talent, i que servirà per dignificar i mantenir viu a les terres de Lleida el llegat d’un dels artistes i escriptors catalans més rellevants de Catalunya com és Joan Brossa.

En paraules de Joan Brossa, Rufach ha llegit el fragment que diu que els gèneres artístics són mitjans diferents per expressar una realitat idèntica, són els costats d’una mateixa piràmide que coincideix en el punt més alt i dirigint-se als alumnes, ha assegurat que “avui sou part d’aquesta piràmide, on cadascú forma una cara de la piràmide i tots us trobeu en el punt més alt que és no deixar morir el llegat de Joan Brossa, que el conegui la ciutat i que es doni a conèixer a tota la gent que a partir d’avui passarà per l’IEI”. Rufach ha fet extensiva la felicitació i l’agraïment als centres escolars participants i al seu professorat.

Organitzada per la Secció de Lletres de l’IEI, l’exposició és una experiència creativa pionera que ret homenatge a l’artista i escriptor Joan Brossa. Compta amb la participació de diferents batxillerats artístics de centres formatius de la demarcació: l’Escola Ondara, l’Escola Leandre Cristòfol, l’Institut Màrius Torres i el Col·legi Episcopal. En el cas de l’IEI, la mostra ocuparà la Sala Montsuar i el Pati.

‘Màgia Brossa’ naix arran de la particularitat de la figura de Brossa, un poeta plenament actual i dotat d’una gran capacitat comunicativa que el permet arribar a tots els públics. És per aquest motiu que la Secció de Llengua i Literatura de l’IEI va escollir l’obra brossiana com a punt de partida perquè els joves dels centres educatius que fan batxillerat o cicles formatius artístics s’involucressin en un projecte col·lectiu de creació que culminés en una exposició. Aquest projecte s’ha materialitzat en ‘Màgia Brossa’, una mostra que sorprèn per la maduresa humana, formal i tècnica de les obres que ha fet l’alumnat d’aquests quatre centres.