Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’Institut d’Estudis Ilerdencs acull la presentació del llibre ‘La última judía’, de Diana Talarewitz

L’obra narra, en primera persona, la història de la seva família jueva, que va haver d’emigrar de Bulgària fins a Espanya passant per Estambul i Itàlia

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit avui la presentació del llibre ‘La última judía’, de Diana Talarewitz.

L’acte ha comptat amb la participació de l’autora, Diana Talarewitz, i de l’historiador Josep Calvet, que ha estat al capdavant del projecte ‘Perseguits i Salvats’ de la Diputació de Lleida i l’IEI.

La protagonista de ‘La última judía’ narra, en primera persona, el periple vital de la seva família jueva, la qual es va veure obligada a peregrinar per buscar la seva particular terra promesa. En el llibre s’expliquen totes les peripècies que van haver de passar d’ençà que van emigrar de Bulgària i fins que van arribar a Espanya després de passar per Estambul i Itàlia. En el relat del seu viatge, es recullen les tradicions i els costums sefardites en el si d’una família tolerant que no va tenir inconvenient en què la seva filla es formés en un col·legi de monges franceses.

‘La última judía’ narra també la història d’amor a la qual la protagonista es veurà obligada a posar punt final quan es troben a Itàlia i, davant l’esclat de la Segona Guerra Mundial, ella i la seva família han de marxar cap a Espanya. Però, quan arribaran a Barcelona, es trobaran un país devastat per la Guerra Civil.

L’autora, Diana Talarewitz, nascuda a Barcelona el 1945, és doctora en Dret per la Universitat de Barcelona. Tot i que és advocada, especialista en Dret de Família i Agent Oficial de la Propietat Industrial, gran part del seu temps el dedica a escriure. Abans de ‘La última judía’ va escriure ‘Siete cuentos’ al llibre ‘Parejas’.