Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’IEI obrirà als escolars l’exposició amb les peces més destacades del seu fons paleontològi

 

La mostra vol potenciar la seva vessant pedagògica amb visites guiades durant el mes de novembre, tallers, un àlbum, jornades i un cicle de conferències.

L’exposició amb les peces més destacades del fons paleontològic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs té a punt tots els detalls per rebre, durant el mes de novembre, les visites d’escolars de tot el territori.

La mostra, titulada ‘Paleontologia de les terres de Lleida. La Pedrera de Meià i l’inici d’un món modern’, es pot veure des del passat 19 de setembre a la Sala Montsuar, on romandrà fins al 27 de gener. Ja des de la presentació del projecte, i també en la seva inauguració, tant la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, com Antoni Lacasa, responsable de la secció de Geopaleontologia de la institució, van fer palès el desig que l’exposició esdevingués tot un referent, no només pel seu contingut, sinó pel fet d’obrir-la a gent de totes les edats i acostar-la així al gran públic.

D’aquesta manera, van voler posar en valor una variada proposta didàctica i pedagògica que servirà per complementar la mostra. Una proposta que es començarà a fer realitat durant el mes de novembre, quan la mostra obrirà les seves portes a escolars de tota la demarcació perquè hi facin visites guiades i tallers. Aquests es desenvoluparan els dies 20, 21, 22, 23, 26, 27, 28 i 30 de novembre, en horari de matí, de 10 a 13 hores. També s’editarà un àlbum les imatges del qual es podran descarregar visitant el lloc web de l’IEI (http://www.fpiei.cat/).

De la mateixa manera, també es fan visites guiades adreçades a públic en general, que en aquest cas estan previstes pels dies 6 d’octubre, 10 de novembre i 1 de desembre, cal inscriure’s a l’adreça difuint@diputaciolleida.cat, i s’ha programat un cicle de conferències en què, sota el títol ‘Un paisatge ilerdenc de més de 130 milions d’anys’, oferirà xarrades tots els dimarts de novembre a càrrec d’Antoni Lacasa (dia 6), Xavier Delclós (dia 13), Luis M. Chiappe (dia 20) i Carles Martín-Closes (27).

Cal recordar que la mostra ‘Paleontologia de les terres de Lleida. La Pedrera de Meià i l’inici d’un món modern’ recull una selecció de les peces més destacades de tot el fons que ha estat recollit en els darrers quaranta anys per membres de la secció de Geopaleontologia de l’IEI. Així, els visitants podran gaudir d’exemplars de fòssils que compten amb una edat de 130 milions d’anys. Entre les peces de la mostra hi ha fòssils de plantes, crancs, aràcnids, insectes, peixos, amfibis, rèptils, dinosaures i aus molt primitives, així com exemplars únics de gran valor, com algunes plomes i esquelets de petits cocodrils.