Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’IEI lidera un projecte creatiu amb quatre centres educatius al voltant de la figura Joan Brossa que es materialitzarà en una exposició

Els alumnes de l’Escola Ondara, l’Escola Leandre Cristòfol, l’Institut Màrius Torres i el Col·legi Episcopal participen amb les seves creacions en la mostra ‘Màgia Brossa’, que es podrà veure del 14 de febrer al 29 de març

L’Institut d’Estudis Ilerdencs serà l’escenari, el divendres 14 de febrer, de la inauguració de l’exposició ‘Màgia Brossa’, una nova experiència creativa en la que hi participen quatre centres de formació del territori i que es podrà veure fins al 29 de març en diferents espais.

Organitzada per la Secció de Lletres de l’IEI, l’exposició suposa un homenatge a l’artista i escriptor Joan Brossa. Compta amb la participació de diferents batxillerats artístics de centres de la demarcació: l’Escola Ondara, l’Escola Leandre Cristòfol, l’Institut Màrius Torres i el Col·legi Episcopal. Els espais on es podrà veure són la Sala Montsuar i el Pati de l’IEI, així com el vestíbul de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida.

La mostra té el seu origen i la seva raó de ser en la particular figura de Brossa: continua sent un poeta actual, interpel·lador i lúdic, amb una gran capacitat comunicativa que li permet arribar a tots els públics, sobretot a aquells als quals més els agrada jugar amb la poesia visual, escènica, objectual, l’acció i experimentació de tota mena, així com canviar els codis i apel·lar a la imaginació i la transformació constants.

És per això que, des de la Secció de Llengua i Literatura de l’IEI, es va estimar que l’obra brossiana podia ser un bon punt de partida perquè el jovent dels centres educatius que fan batxillerat o cicles formatius artístics participés en un projecte col·lectiu de creació artística que culminés en una exposició, que és la que s’inaugura divendres vinent.

‘Màgia Brossa’ sorprendrà per la maduresa humana, formal i tècnica de les obres que ha fet l’alumnat de l’Institut Màrius Torres, del Col·legi Episcopal, de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol i de l’Escola d’Arts i Superior de Disseny Ondara, una tasca en la qual han comptat amb el plus d’esforç i guiatge del seu professorat i amb el suport de les escoles, tot plegat sota la coordinació d’Anselm Ros.