Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’IEI es converteix en plató per un dia amb motiu del Dia Mundial de la Televisió a Lleida

Organitzada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya-Demarcació de Lleida, la jornada ha comptat amb la col·laboració de 17 televisions lleidatanes

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat aquest dijous l’escenari de la celebració a Lleida del Dia Mundial de la Televisió, un acte organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya-Demarcació de Lleida (CPCLleida) que se celebra per quart any consecutiu. La jornada ha comptat amb la col·laboració de 17 televisions lleidatanes i ha inclòs una programació d'activitats especials, com un taller de televisió davant del públic.

La finalitat principal d'aquesta celebració és fer de la televisió un mitjà més proper per a la ciutadania, i que aquesta pugui conèixer de primera mà la labor periodística i com funcionen els mitjans televisius lleidatans en el dia a dia. Una vegada més, 17 televisions lleidatanes, convencionals i digitals, s’han sumat a aquesta diada: Aué TV, Aran TV, Balaguer TV, Garrigues TV, Mollerussa TV, Noguera TV, Les Borges TV, Lleida TV, Pirineus TV, Pla d'Urgelll TV, Segarra TV, Segrià TV, Tàrrega TV, Teleponent, TV3 Lleida, TVE Lleida i Urgell TV.

Així, el Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida ha realitzat un programa especial a l’IEI que s’ha pogut seguir en streaming i que ha inclòs diferents tallers a on professionals de la televisió lleidatana han fet una petita mostra de tot allò que hi ha a darrere de les càmeres, com és la producció i la posada en escena d'un programa, franges horàries, etc. Els tallers s’han adreçat a grups d'alumnes de diferents centres (Sagrada Família, Torre Vicens, Ilerna i Guindàvols), que no només han format part del públic, sinó que també han tingut una participació més activa amb preguntes i inquietuds al voltant de la televisió. 

Aquest programa especial ha estat conduït per Mariví Chacon, presentadora del ‘Magazin’ de Lleida TV, Mònica Visier, professora del cicle formatiu d'imatge i so de l’Institut La Caparrella, la periodista Laura Alcalde i el president de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafa Gimena. A més, pel desenvolupament dels tallers s’ha comptat amb la participació d’Òscar Fernández, Joan Cama, Santi Roig, Francesc de Dios i Oriol Bosch, entre d’altres professionals.

A més del programa especial del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, les diferents cadenes han preparat una programació especial per commemorar aquesta diada que organitza el CPC Lleida.