Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’IEI dona suport a Fase Cultura, una iniciativa de la Paeria que durà una seixantena d’activitats artístiques pels barris de Lleida durant l’estiu

Totes les propostes seran gratuïtes, amb aforament limitat i caldrà fer reserva prèvia

El Pati del Teatre de l’Escorxador de Lleida ha acollit avui la presentació de Fase Cultura, una iniciativa que proposa una seixantena d’activitats artístiques de tota mena durant els mesos de juliol i agost per diferents barris de la ciutat de Lleida en espais d’exhibició no convencionals. Fase Cultura està organitzada per l’Ajuntament de Lleida amb el suport del Consorci del Turó de la Seu Vella i de la Diputació de Lleida a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

La presentació ha comptat amb la participació de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; d’Estefania Rufach, vicepresidenta de l’IEI; Jaume Rutllant, regidor de Ciutat i Cultura; i Ignasi Amor, regidor de Festes i Tradicions. També hi han assistit el director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy, i el director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol.

En la seva intervenció, Rufach ha mostrat la seva satisfacció per la celebració d’aquests festivals, ja que “una de les apostes de la Diputació és que la cultura arribi a tot el territori lleidatà i la celebració de Fase Cultura pretén arribar a tots els barris de Lleida”. En aquest sentit, i després d’haver felicitat l’organització, ha assegurat que des de l’IEI  “ens sentim orgullosos de poder-hi participar”, ja que és una iniciativa que dona una nova empenta al món cultural lleidatà i conté “kilòmetre zero, territori i cultura, tres factors que engloben tot allò que volem potenciar”.

Per la seva banda, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat que “un dels aspectes importants que es volen marcar des de la Paeria, no només de l’àmbit de la cultura, sinó també de la mobilitat, és la concepció diferent de l’espai”. Així, ha explicat que “la presència del vehicle privat és predominant i es vol donar més espai al vianant”. Una de les singularitats del festival, a banda de ser gratuït i amb aforament limitat, és la diversitat dels espais on tindran lloc les activitats, ja que entre elles hi ha diversos camps de futbol dels barris, ha explicat l’alcalde. Pueyo ha desitjat que tot plegat esdevingui una “experiència positiva”.

Fase Cultura arriba com una proposta transversal, amb més de 60 activitats que abasten tota mena de manifestacions artístiques, com ara arts escèniques, música, cinema, creació contemporània,... Els escenaris estaran distribuïts per diferents barris de la ciutat de Lleida, des de Cappont fins al Secà de Sant Pere, passant per la Bordeta, els Mangraners, Pardinyes, Raimat, la Mariola, el Centre Històric i l’Escorxador.

Les propostes, programades per a tots els públics, es podran veure als vespres dels mesos de juliol i agost, de dijous a diumenge. A més, totes les activitats seran gratuïtes, tot i que amb aforament limitat, motiu pel qual serà necessari fer reserva prèvia, ja sigui via online, per a cada esdeveniment, a paeria.cat/cultura o a través del telèfon 973 27 93 56, de dilluns a divendres d’11 h a 13 h. Les reserves s’obriran cada dilluns per als esdeveniments que se celebrin en la setmana en curs i es tancaran el mateix dia de celebració a les 13.00 h. 

L’objectiu de tot plegat és que els carrers i les places de la ciutat puguin tornar a gaudir de la cultura i a omplir-se de gent, i que aquest retorn a l’activitat es faci de manera segura. És per això que se seguiran de forma rigorosa els protocols vigents, de manera que per accedir als espectacles i concerts serà obligatori l’ús de mascareta. Caldrà seguit, a més, les instruccions del personal en tot moment i, un cop assignat un seient, s’hi haurà de romandre i de respectar la distància física de 2 metres entre persones.

Pel que fa a la programació, inclou un seguit de grups i actuacions proposades per l’IEI, que són Dos de Lis (6 d’agost, als Camps Elisis); Pop Piano Quartet (31 de juliol, Camps Elisis; 6 d’agost, Museu de l’Aigua; i 7 d’agost, Raimat); Bsumeta (21 d’agost, Santa Maria de Gardeny; i 28 d’agost, Magraners); i Joana Cebolla (22 d’agost, La Llotja).