Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’IEI debat sobre les perspectives de futur que s’obren al voltant de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Unesco

L’assessor cultural de la Diputació, Antoni Balasch, ha inaugurat una jornada que s’articula en ponències, taules rodones i tallers

L’Institut d’Estudis Ilerdencs acull aquest divendres a l’Aula Magna la jornada al voltant de la pedra seca, un dels elements patrimonials més característics i importants de la nostra terra, titulat ‘La pedra seca és una oportunitat. Ho tenim clar?’, organitzada per la Secció de Patrimoni Agrari de l’IEI.

La jornada ha estat presentada per l’assessor cultural de la Diputació, Antoni Balasch, i s’articula en diferents activitats al voltant de la pedra seca. La primera d’elles ha estat la ponència ‘El reconeixement de la Unesco, una oportunitat per a la pedra seca’, a càrrec de Roger Costa, antropòleg tècnic del Servei de Recerca i Protecció de la Direcció General de Cultura Popular. A continuació se celebra una taula rodona sobre ‘Situació actual de la pedra seca a les Terres de Lleida’, moderada per Eduard Trepat i en què hi han participat Ramon Maria Arbós, Isidre Pinyol, Teresa Fuentes, Josep Maria Alventosa i Joan Ramon González. La jornada es tancarà amb el taller ‘Oportunitats i creació de riquesa. Creació de sinergies, pla de treball comú’, dirigit per Ramon Queralt.

L’objectiu de la jornada és incentivar la recerca, l’inventari i la catalogació de la pedra seca, així com incorporar-la als inventaris locals i nacionals del patrimoni de les nostres comarques, com també analitzar el futur i les accions a fer arran de ser dins la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco.