Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’IEI acull la 30a edició de l’exposició de bolets de tardor, amb 160 varietats recollides durant el cap de setmana a les terres de Lleida

La mostra, que es podrà veure fins al dimecres a la tarda, inclou també un segon espai on s’exposen les deixalles trobades mentre es recollien els bolets per tal d’ensenyar l’altra cara del bosc

El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit avui la inauguració de la 30a exposició de bolets de tardor, que aplega una varietat de 160 bolets. Com cada any, es mostren al públic les espècies recol·lectades i determinades pels membres de la Secció de Micologia de l'IEI durant el cap de setmana a les terres de Lleida.

Cada bolet va acompanyat d'una etiqueta on s’indica el nom científic, el nom vulgar en català i la seva comestibilitat i/o toxicitat. L’exposició restarà oberta fins a la tarda de dimecres d’aquesta setmana i, degut a les amenaces previstes de pluges per dimarts i dimecres, la mostra s’ha hagut de disposar resguardada de la pluja directa per garantir la seva conservació.

A causa de la manca de pluges de les últimes setmanes, ha minvat el desenvolupament  de moltes espècies habituals per aquestes dates i, d’altra banda, les que hi surten ho han fet en petites quantitats. Així que, enguany, després de tot l’esforç de recerca, el nombre d’espècies exposades arriba a 160.

L’exposició inclou moltes de les espècies comestibles de Ponent, podent-hi contemplar espècies del grup dels rovellons (gènere Lactarius), de les llenegues (gènere Hygrophorus) o dels fredolics (gènere Tricholoma). Malauradament no s’ha pogut incloure els peus de rata (gènere Ramaria), una espècie que altres anys ha estat molt freqüent. La mostra inclou també espècies tòxiques, com les amanites i diverses espècies de cortinaris. També hi ha una bona representació de bolets de soca, molt importants en la descomposició de la fusta morta al bosc.

D’altra banda, la mostra inclou un segon aparador on s’exposen les deixalles trobades mentre es recollien aquests bolets per a l’exposició. L’objectiu és mostrar l’altra cara del bosc.