Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’homenatge de l’IEI a la figura d’Enric Arderiu i Valls posa el focus en la seva activitat com a arxiver de la mà de Maria Jesús Llavero

La tercera de les sessions programades es va celebrar aquest dijous a l’Arxiu Històric de Lleida

L’homenatge a l’historiador i arxiver Enric Arderiu i Valls va celebrar aquest dijous la seva tercera entrega, una sessió que va posar el focus en la seva activitat com a arxiver.

Ho va fer de la mà de Maria Jesús Llavero, tècnic d'arxiu a l’Arxiu Històric Provincial de Lleida i presidenta del Centre d'Estudis Comarcals del Segrià, amb una conferència titulada “Enric Arderiu i els arxius” que va tenir com a escenari, precisament, l’Arxiu Històric.

Aquesta era la tercera de les quatre sessions que formen el cicle de conferències programades del 30 de gener al 20 de febrer dins l’homenatge que, coincidint amb el centenari de la mort d’Enric Arderiu, ha organitzat la Secció de Geografia i Història de l’IEI amb la col·laboració del Centre Excursionista de Lleida i l’Arxiu Històric.

Les dos primeres sessions es van celebrar a l’Aula Magna de l’IEI, amb les xarrades “Sobre la vida d’Enric Arderiu i Valls”, a càrrec d’Esteve Mestre i Antoni Solé, i “Els anys de Lleida i la seva família”, per Josep Varela (el 30 de gener), i “Enric Arderiu: pedagogia i catalanitat”, a càrrec de Josep Borrell (6 de febrer). El cicle es tancarà dijous vinent, 20 de febrer, al Centre Excursionista de Lleida amb una conferència de Francesc Bertran sobre “Enric Arderiu i l’excursionisme”.