Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’exposició ‘Apunts sobre la impossibilitat de la imatge del món’ de l’IEI rep la visita dels alumnes de l’escola gironina Lluís Castells de Riudaura

El centre és un dels participants en una proposta formativa que té com a eix la mostra que es va inaugurar divendres passat a la Sala Gòtica   

Diferents grups d’alumnes de l’Escola Lluís Castells de Riudaura (la Garrotxa) han visitat aquest dimecres l’exposició ‘Apunts sobre la impossibilitat de la imatge del món’, que es pot veure a la Sala Gòtica de l’Institut d’Estudis Ilerdencs fins a l’1 de desembre.

La mostra, inaugurada el passat divendres, té com a objectiu impulsar una proposta formativa al voltant de l’exposició. De fet, ahir dimarts es va celebrar una trobada pedagògica organitzada amb el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte a les escoles i als centres educatius de Lleida i així compartir la proposta. La cita s’ha articulat, d’una banda, en una visita a l’exposició, i de l’altra, en una explicació de la proposta formativa, que ha tingut lloc a l’Aula Magna.

Els objectius d’aquesta proposta formativa són considerar el museu i l’exposició com un context d’aprenentatge, desenvolupar projectes a partir de l’element expositiu i millorar la formació continua del professorat, a més de dur a terme una proposta expositiva a partir dels projectes generats en les diferents escoles i centres educatius.

L’exposició convida a reflexionar sobre la paradoxa que suposa la impossibilitat de la imatge del món en l’era del bany d’imatges. Ho fa a partir de les creacions que tres artistes (Walmor Correa, Roc Domingo i Maite Villafranca), i de dos instal·lacions que són obra dels comissaris de la mostra (Glòria Jové i Quim Bonastra, professors de la Universitat de Lleida) i que estan fetes a partir de materials cartogràfics educatius antics del Museu Pedagògic de Castelló i de l’INS Màrius Torres de Lleida.