Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Josep Borrell acosta a l’IEI el vessant pedagog i catalanista d’Enric Arderiu

El cicle de conferències en homenatge a l’historiador i arxiver ha viscut aquest dijous la seva segona entrega

La segona entrega de l’homenatge que l’Institut d’Estudis Ilerdencs tributa a l’historiador i arxiver Enric Arderiu i Valls ha fixat avui la seva atenció en el seu vessant pedagog i catalanista, tot plegat de la mà de Josep Borrell. La sessió ha estat presentada per Josep Varela.

Borrell ha ofert a l’Aula Magna una xarrada titulada “Enric Arderiu: pedagogia i catalanitat”, la segona d’aquest seguit de conferències que se celebren amb motiu del centenari de la mort d’Arderiu i que s’emmarca dins el cicle ‘Veus del passat, veus del present’ del Seminari permanent d’història de l’IEI.

L’homenatge a Arderiu, que va ser inaugurat fa tot just una setmana per Esteve Mestre i Antoni Solé (“Sobre la vida d’Enric Arderiu i Valls”) i per Josep Varela (“Els anys de Lleida i la seva família”), abandonarà ara l’IEI per fer escala a les seus de les altres dos institucions que col·laboren en la seva organització: l’Arxiu Històric de Lleida, on dijous vinent Maria Jesús Llavero parlarà sobre “Enric Arderiu i els arxius”, i el Centre Excursionista de Lleida, on el dia 20 Francesc Bertran tancarà el cicle parlant sobre “Enric Arderiu i l’excursionisme”.