Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Joaquim Nadal i Enric Calpena debaten a l’IEI sobre ‘El fill al front, 80 anys després’

La sessió, celebrada a l’Aula Magna, ha estat moderada per l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit, aquest dijous, el debat ‘El fill al front (veure’ls i escoltar-los), 80 anys després’, una taula rodona moderada per l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté i que ha tingut com a protagonistes Joaquim Nadal i Enric Calpena.

Aquesta taula rodona era una activitat complementària de la mostra ‘El fill al front’, subtitulada ‘Veure’ls, escoltar-los’, que es pot veure a la Sala Montsuar de l’IEI fins al 24 d’abril, i que inclou un seguit d’imatges captades per Francesc Boix i documents de joves que van lluitar a la Guerra Civil espanyola. 

En la mateixa línia, el passat 13 de març, en aquest mateix espai de l’Aula Magna de l’IEI, es va viure la presentació-concert de ‘L’evangeli del vent’, d’Agustí Bartra, una altra de les activitats integrades en el projecte ‘El fill al front’. En aquella ocasió, hi van participar Sam Abrams, crític literari i curador de l’obra, Jordi Vilaprinyó, pianista i que ha musicat els poemes de Bartra, i la soprano Eulàlia Ara.

Joaquim Nadal és catedràtic d’història contemporània i ex conseller de la Generalitat, i cal recordar que el passat gener va visitar l’IEI per presentar el seu llibre ‘Catalunya, mirall trencat’. Per la seva part, Calpena és periodista i ha treballat com a productor executiu, presentador, director, guionista i realitzador. Actualment dirigeix i presenta el programa de divulgació històrica ‘En guàrdia’, de Catalunya Ràdio.