Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Joan Reñé fa una crida per viure un Sant Jordi carregat de dignitat i reivindicació

El president de la Diputació de Lleida ha destacat el component patriòtic de la diada durant la recepció institucional celebrada a l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

L’Institut d’Estudis Ilerdencs està sent, un any més, un dels centres d’activitat de la diada de Sant Jordi, en què el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit l’acte central, la recepció institucional celebrada al Pati de l’IEI.

En la seva intervenció, i tal com ja va fer divendres en la recepció als escriptors lleidatans celebrada al mateix IEI, Reñé ha fet una crida al diàleg i a l’entesa com a única via per solucionar el conflicte obert amb l’Estat espanyol, del qual el president de la Diputació da dit que, amb la seva actitud actual, recorda al dels anys més foscos del segle passat. Joan Reñé ha qualificat el Sant Jordi d’enguany com “un dels més tristos” pel fet que hi ha membres del Govern legítim que són a l’exili o a la presó, i per això ha dit que no es pot obviar el component patriòtic que té la diada, motiu pel qual ha demanat que sigui “un Sant Jordi de dignitat” i de “refermament de la reivindicació continuada de la voluntat d’esdevenir com a país”.

Al marge de la recepció, a la Biblioteca de l’IEI s’ha celebrat durant tot el matí una jornada de portes obertes per donar a conèixer i “obrir a la ciutat”, tal com a dit Reñé, un espai que l’any passat va estrenar les remodelacions dutes a terme. També s’ha celebrat, a l’Aula Magna, l’acte de lliurament de premis de la 7a edició de la Parada Literària, un concurs literari i artístic en què hi participen alumnes, pares i professors de tota la província de Lleida.

Aquesta tarda, l’activitat continuarà amb les titelles com a protagonistes, ja que, per cinquè any consecutiu, la Fira de Titelles i la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, col·laboren per tal de difondre els titelles pel territori. Enguany aquesta difusió se centrarà en la ciutat de Lleida i tindrà lloc uns dies abans de la Fira de Titelles, que està programada pels dies 4, 5 i 6 de maig. Així, en aquesta ocasió la col·laboració es materialitza dins la diada de Sant Jordi amb l’espectacle ‘Hathi’, que es va estrenar en la passada edició de la Fira.