Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Joan B. Culla comparteix amb l’Institut d’Estudis Ilerdencs la seva particular visió de la història moderna de Catalunya

L’historiador ha estat el protagonista d’una sessió emmarcada dins el cicle de conferències ‘Veus del passat, veus del present’, del II Seminari Permanent d’Història de l’IEI 

El cicle de conferències ‘Veus del passat, veus del present’, del II Seminari Permanent d’Història de l’IEI, s’ha posat avui en marxa amb la xarrada ‘La història viscuda. Memòries’, a càrrec de l’historiador Joan B. Culla.

‘La història viscuda. Memòries’ és el títol d’un llibre de Joan B Culla que ofereix el panorama de les últimes dècades del país vistes per un historiador que des de ben jove ha estat a prop dels grans personatges polítics del país. Cal recordar, en aquest sentit, que amb només 22 anys Joan B. Culla ja visitava Tarradellas a l’exili, en el que era l’inici d’una vida activa i densa de relacions amb personatges de primer ordre i en escenaris clau de la nostra història moderna, com ara Jordi Pujol o Pasqual Maragall, això sense oblidar la seva activitat en diferents mitjans de comunicació al costat de noms com ara Josep Cuní, Antoni Bassas o Mònica Terribas. Tot plegat ha dut a Culla a ser un historiador amb un segell propi i un dels professors i tertulians més seguit pels joves periodistes.

La xarrada d’avui ha estat, doncs, la primera d’un seminari que està organitzat per la Secció de Geografia i Història de l’IEI, sota la coordinació de Manel Lladonosa Vall-llebrera i Marc Macià, amb l’objectiu d’oferir un apropament a diversos moments rellevants de la nostra història, testimonis de la historiografia, presentacions d’algunes obres significatives i reflexions sobre temes de debat del nostre present.

L’acte s’ha emmarcat dins aquest cicle, que s’havia d’encetar dimarts passat amb una jornada que, sota el títol ‘Teresa Pàmies, traficant de llengües’, havia d’oferir Montserrat Bacardí, però la sessió va ser ajornada. Per dimarts vinent, dia 29, hi ha programada una altra sessió dins el cicle, titulada ‘L'esperit del 4 de maig de 1919: de la codificació del català a l’estandardització del xinès’, a càrrec de Joan Julià-Muné.