Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Inauguració exposició Premi Belles Arts Sant Jordi

L'exposició itinerant del 14è Premi Belles Arts Sant Jordi s'instal·la a l'IEI fins al 8 de setembre amb les peces més destacades del guardó

L'obra guanyadora del certamen, 'Eduard', de l'aragonès Jorge Egea, encapçala la mostra representativa d'unes distincions que enguany estaven dedicades a les Arts Tridimensionals

L'Institut d'Estudis Ilerdencs acull des d'aquest dijous l'exposició de les obres més destacades que van concórrer al 14è Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi, encapçalades per la peça guanyadora. La mostra es podrà veure a la Sala Montsuar fins al 8 de setembre.

La catorzena edició del premi va rebre la participació de 49 artistes, i l'acte de lliurament dels premis es va celebrar el passat 27 d'abril al Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig. El primer premi va ser per a Jorge Egea (Saragossa), per la seva obra 'Eduard' elaborada en bronze. El segon premi es va atorgar a Ondina Oliva (Figueres), per la seva obra 'Fusió'. Es van lliurar, a més, cinc mencions honorífiques, a Ramon Sanfeliu (per 'La dama de Flandes'), Xavier Puente ('ST'), Xavier Masero ('Equipatge'), Miguel Gascón ('Dona de pedra') i Anna López ('Marta').

Totes aquestes peces, i un bon grapat més (fins a 25) que van concórrer al Premi han format d'una exposició itinerant que fins ara s'ha pogut veure al Convent de Bellpuig i a Torrefarrera, i que és la que a partir d'aquest dijous s'instal·larà a l'IEI.

El Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi dels Països Catalans el convoca i organitza la Fundació Perelló amb el patrocini de la Diputació de Lleida i la col·laboració de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, l'Ajuntament de Torrefarrera, l'Ajuntament de Bellpuig i el Consell Comarcal de l'Urgell. L'objectiu del mateix és contribuir a la promoció i difusió de l'art, a partir del suport al treball dels artistes, en les Arts Tridimensionals i de Pintura, i està obert a la participació d'artistes de tot el món.

El guardó va néixer l'any 2001 amb caràcter biennal i es presentava en les dues modalitats conjuntes. Des del 2011 que és anual, alternant les convocatòries de Pintura i d'Art Tridimensional, que era el cas d'enguany. El primer premi està dotat amb 6.000 euros i una escultura de bronze feta per l'artista Jaume Perelló. Des de l'any 2017 es concedeix també un segon premi de 2.500 euros que aporta per l'Ajuntament de Torrefarrera.