Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Francesc Guillén porta a l’IEI la seva proposta en forma de llibre per rebaixar la tensió entre els cossos policials i la ciutadania

‘Desencuentros entre la policía y el público. Factores de riesgo y estrategias de gestión’ analitza els punts de fricció i les possibles solucions a la complexa relació entre ambdues parts

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat avui l’escenari de la presentació a Lleida del llibre ‘Desencuentros entre la policía y el público. Factores de riesgo y estrategias de gestión’, de Francesc Guillén.

A més de l’autor, l’acte ha comptat amb la participació de Jaume Domingo, cap del Gabinet Tècnic del Departament d’Interior, i Benedicte Castilla, inspector dels Mossos d’Esquadra. Francesc Guillén és professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i responsable de Projectes i Organització del Departament d’Interior de la Generalitat.

El llibre està concebut com un primer intent tant d'identificar els factors més rellevants, com de determinar alguns criteris a seguir per a una bona gestió de les topades o dels desencontres entre els representants dels cossos policials i la ciutadania. L’objectiu és fer que el nombre de trobades satisfactòries entre ambdues parts augmenti, i que les trobades que resultin conflictives redueixin els nivells de tensió i de violència.

Per aconseguir-ho, l'obra repassa tota la literatura criminològica existent referent a aquesta matèria i també inclou experiències de gestió que han mostrat alguns efectes positius, tot plegat amb la finalitat que el lector pugui visualitzar un escenari clar tant dels actors i les seves característiques com de les causes que faciliten el bon o el mal desenvolupament de les trobades de la policia i el públic.

Francesc Guillén Lasierra és jurista, criminòleg i estudiós de les polítiques públiques de seguretat. Actualment és responsable de Projectes i Organització en el Departament d'Interior, així com docent en els graus de criminologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat Oberta de Catalunya. Col·labora habitualment amb el Consell d'Europa, així com amb el Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana. Ha escrit nombroses publicacions, entre les quals destaca el seu recent llibre ‘Models de Policia. Cap a un model de seguretat plural’.