Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Fra Valentí Serra de Manresa acosta la cultura de la mel al Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

El reconegut estudiós ha presentat ‘El llibre de la mel’, en una acte que també ha ofert un taller sobre les plantes mel·líferes i diferents tastos

El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dijous la presentació de l’obra ‘El llibre de la mel. Apicultura popular i plantes mel·líferes’. L’obra és fruit de la tasca del l’arxiver dels caputxins i reconegut estudiós de la cultura popular, Fra Valentí Serra de Manresa.

La presentació ha estat acompanyada d’un taller sobre les plantes mel·líferes i els usos a càrrec del mateix Fra Valentí Serra i de Ferran Alemany, de Torrons i Mel Alemany d’Os de Balaguer que col·labora amb el projecte. A més, en acabar l’acte s’ha ofert el tast d’una bullidura d’herbes, de la Ratafia de l’Ermità i s’ha obsequiat amb una degustació de Mel Alemany.

‘El llibre de la mel’ ens acosta al fascinant món de les abelles i de la mel i ens presenta algunes de les pràctiques apícoles més tradicionals de la Catalunya rural i conventual. També s’analitza l’abast de l’empremta cultural que l’apicultura ha deixat en la nostra societat a través de topònims, llinatges, símbols i expressions populars, a més d’oferir una descripció de les propietats de les principals plantes de la mel i els seus beneficis, i alguns remeis pràctics i aplicacions gastronòmiques. La informació és complementa amb una acurada selecció d’imatges i il·lustracions, així com amb nombroses dites i refranys, a més d’un calendari de l’apicultor. L’obra forma part de la Col·lecció L’Ermità d’Edicions Morera.