Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Estefania Rufach defineix l’ANIMAC com un “referent de les terres de Lleida i d’arreu del nostre país”

La vicepresidenta de l’IEI ho ha defensat en l’acte inaugural de la 24a edició de la Mostra de Cinema d’Animació de Catalunya, celebrat a La Llotja

La vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, ha participat aquest dijous en l’acte d’inauguració de la 24a Mostra de Cinema d'Animació de Catalunya-ANIMAC, que se celebrarà fins diumenge vinent a la ciutat de Lleida.

L’acte d’inauguració ha tingut lloc a la Sala Ricard Viñes del Palau de Congressos-La Llotja i, a més d’Estefania Rufach, hi han intervingut l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; i la directora d’ANIMAC, Carolina López.

En la seva intervenció, Rufach, que ha felicitat als organitzadors d’ANIMAC per la gran feina que fan i a l’Ajuntament de Lleida per la seva aposta decidida, ha qualificat l’ANIMAC com un referent de les terres de Lleida i també arreu del nostre país”.

La vicepresidenta de l’IEI ha posat en valor la tasca divulgativa i promocional que du a terme l’ANIMAC, que l’han dut a esdevenir “una de les principals plataformes audiovisuals per promocionar i incentivar el talent, la professionalitat, el potencial, la innovació i la passió de nous cineastes”. Així, Rufach, ha assegurat que és un “mitjà privilegiat per generar nous públics i atreure al nostre territori amants del cinema d’animació”. Un esperit, aquest, que segons Rufach és compartit plenament per la Diputació de Lleida i més concretament per l’IEI, “tenim l’aposta ferma de donar suport a la cultura lleidatana, tant la que sorgeix aquí com la que ens ve a veure”.

Durant l’acte inaugural d’avui, s’ha lliurat el Premi Honorífic a William Kentridge i el Premi Animation Master Florence Miailhe. A més, l’actor Sergi López ha donat a conèixer detalls del projecte ‘Josep’, una producció francesa dedicada a l’artista Josep Bartolí i el seu pas pels camps francesos de refugiats republicans, i també s’ha fet la presentació dels curts de la inauguració a càrrec Theodore Ushev, animador, dissenyador gràfic, il·lustrador i artista multimèdia. Per acabar, s’han projectat els curts ‘Dcrera’, ‘Mémorable’, ‘Barcelona de Foc’ i ‘The Physics of Sorrow’.