Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Estefania Rufach assisteix a la inauguració de l’exposició ‘Prop de Hollywood’ a Cervera, població natal dels germans Gómez Grau

Formada per fotografies que Claudi i Frederic Gómez Grau van captar durant el rodatge de diferents superproduccions de mitjan segle passat, la mostra es podrà veure a l’antiga Farinera del Sindicat Agrícola fins al 24 de novembre

Estefania Rufach, vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida i vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, ha assistit aquest dijous a la inauguració de l’exposició ‘Prop de Hollywood. Fotografies de Claudi i Frederic Gómez Grau’. L’acte s’ha celebrat a l’antiga Farinera del Sindicat Agrícola de Cervera, on es podrà veure la mostra fins al 24 de novembre.

‘Prop de Hollywood’ és una exposició itinerant gratuïta de la Filmoteca de Catalunya que, en la seva visita a la capital de la Segarra, s’emmarca dins la Isagoge 2019, 43a setmana cultural de Cervera, i també de la Capitalitat de la Cultura Catalana Cervera 2019. La mostra està formada per fotografies que els germans Claudi i Frederic Gómez Grau, nascuts precisament a Cervera a principis del segle passat, van fer durant el rodatge al nostre país de diferents superproduccions de Hollywood de mitjan segle XX.

L’exposició, que es va poder veure a l’IEI durant el passat mes de juny, consta de prop d’un centenar de fotos de figures tan emblemàtiques com Ava Gardner, Charlton Heston, Sophia Loren o Rita Hayworth, a més d’altres elements, com ara cadires plegables de director, cartells i pòsters de pel·lícules, elements d’atrezzo i objectes personals, com ara càmeres i blimps. El llegat dels Gómez Grau supera les sis mil fotografies que documenten els centenars de rodatges en els quals van intervenir.