Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, seu de l’acte institucional del Dia Memorial de la Sida

L’Associació Antisida de Lleida ha organitzat una jornada que té com a objectiu recordar les persones mortes arran daquesta malaltia. La lectura dun manifest, una actuació musical i una exposició de tapissos, entre els actes programats

El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest vespre l’acte institucional de la  Commemoració Internacional del XXVè Dia Memorial de la Sida a Lleida.

Com és habitual, ha estat organitzat per l’Associació Antisida de Lleida amb l’objectiu de recordar aquelles persones que han mort arrel d’aquesta malaltia durant tots aquests anys.

L’acte institucional ha comptat amb la participació del diputat Paco Cerdà. El pati de l’IEI, ha estat l’escenari escollit, on s’hi ha fet una representació musical a càrrec de la Coral El Roser de Massalcoreig, s’ha llegit el Manifest del Dia Memorial, a càrrec de Joan Ramon Saura, i també s’ha donat lectura dels noms a càrrec de familiars, institucions i voluntaris/àries. 

A més, durant el matí, al davant de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i de la Catedral de Lleida s’ha pogut veure una exposició de tapissos elaborats a mà per les famílies i amics/gues, enguany cedits pel Museu d’Història de Catalunya. També s’hi ha instal·lat un estand informatiu de l’Associació. 

El Dia Memorial de la Sida és una jornada de suport cap a la normalització de les persones que encara avui, després de trenta anys, pateixen aquesta malaltia. Vol mostrar tant als seus familiars, companys i companyes i a la societat que encara segueixen en el record de la societat. És una celebració emotiva on es recorda a tots aquells i aquelles que ja no hi són i, a la vegada, es reivindica la lluita per la igualtat, dignitat i contra l’estigma i la discriminació social.