Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

El fenomen de les parelles mixtes islamocristianes reflectit en un llibre

L’Aula Magna de l’IEI ha estat la seu aquest dimecres de la presentació del llibre Les parelles mixtes islamocristianes. Un amor transgressor que posa a prova prejudicis i fronteres, a càrrec del professor de Filosofia i diputat al Parlament de Catalunya, Josep Maria Forné; la doctora en Sociologia i professora de la UdL, Paquita Sanvicen; l’actriu, escriptora i membre de parella mixta islamocristiana, Dunia Carulla; i el copresident del GRIC i coautor del llibre, Ahmed Benallal.

El llibre és únic en el seu format i contingut. Es tracta d’un conjunt de dotze textos que aborden –des de diferents punts de vista (des del més biogràfic al més institucional i legal)– el fenomen –cada cop més estès– de les parelles mixtes islamocristianes.

El llibre de Benallal i Giró vol trencar els recels dels catòlics i dels musulmans sobre les parelles mixtes. En un món cada cop més global, amb més mobilitat i intercanvis, creixen les parelles mixtes, interètniques i interreligioses. Ara bé, les distàncies persisteixen tot i la voluntat de les persones. I no sempre l’amor pot superar aquestes ingerències externes.