Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

El cicle de música Temporada al Territori de l’IEI s’enceta aquest diumenge amb concerts a Vilanova de la Barca i Puigverd de Lleida

La Jove Orquestra de Ponent i l’Orquestra Simfònica i Aula de Cant de l'Orfeó Lleidatà seran els protagonistes d’unes actuacions que es repetiran el cap de setmana vinent a Vilanova de la Sal i Alpicat

El cicle de música Temporada al Territori que organitza l’Institut d’Estudis Ilerdencs s’enceta aquest cap de setmana amb una doble cita a Vilanova de la Barca i Puigverd de Lleida, en tots dos casos el diumenge a la tarda.

En el cas de Vilanova de la Barca, l’escenari serà l’església nova, on es podrà gaudir a partir de les 18.30 hores del concert ‘JOP-Chopin: entre Varsòvia i París’, que oferirà la Jove Orquestra de Ponent (JOP) dirigida per Antoni Lajara i amb Bernat Bonjorn com a pianista solista.

Chopin, paradigma del romanticisme intimista en vida i obra, avui fonamentalment és conegut com autor de culte per als pianistes. El fracàs de la revolució polonesa de 1830 contra el poder rus provocà el seu exili a França, on molt aviat es donà a conèixer com a pianista i compositor, fins a convertir-se en el preferit dels grans salons parisencs. Les seves mazurkes i poloneses retraten a l’home que estimava la seva pàtria natal acomiadant-se d’ella amb el concert per a piano número 1.

Pel que fa a Puigverd de Lleida, la Sala del Ball acollirà a les 18.00 hores l’espectacle ‘WAM! Òpera’, a càrrec de l’Orquestra Simfònica i Aula de Cant de l'Orfeó Lleidatà, sota la direcció artística de Pol Pastor i Marta Infante. WAM són les sigles de Wolfgang Amadeus Mozart, el més gran compositor de melodies de tots els temps. En aquest concert se'n podran escoltar de les més belles i conegudes, però també podrem descobrir que el que no coneixem és tant o més impressionant, amb una varietat molt interessant d'obres acompanyades d'altres compositors.

Aquests dos concerts es repetiran el cap de setmana vinent, en el cas de ‘JOP-Chopin: entre Varsòvia i París’ el dissabte 30 de novembre a les 19.00 hores a l’església de Vilanova de la Sal, i en el de ‘WAM! Òpera’, el mateixa dia a la mateixa hora a la Sala La Unió d’Alpicat.