Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Ciència al Carrer oferirà una jornada dedicada al món científic organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Segrià amb el suport de l’IEI

Se celebrarà dissabte vinent amb la participació d’una quarantena de centres educatius, 18 divulgadors de ciència i 22 institucions i empreses. L’activitat, que enguany compleix la seva 12a edició, compta amb un miler d’inscrits

La jornada de Ciència al Carrer s’ha presentant avui a la seu de la seva entitat organitzadora, el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià. La cita, que compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, se celebrarà el dissabte vinent en diferents indrets de la ciutat de Lleida.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Eloi Bergós en representació de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i de la Diputació de Lleida; el representant territorial d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; i la tinent d’alcalde de la Paeria Montse Parra. En la seva intervenció, Bergós ha expressat “el compromís de l’IEI i de la Diputació envers una jornada que té com a repte divulgar la ciència entre els més joves”.

Com ja és habitual, la jornada està concebuda com una mostra de tota mena d’experiments científics que, en aquesta 12a edició, aniran a càrrec de 41 centres educatius, 18 divulgadors de ciència i 22 institucions i empreses. Els participants podran gaudir de centenars d’experiments de tota mena, de física, química, biologia, geologia, tecnologia, robòtica, lògica matemàtica, plantejaments que fan pensar i reflexionar el perquè dels fenòmens que observem a la natura.

Ciència al Carrer es desenvoluparà dissabte vinent, dia 26 de maig, de 16 a 20 hores en diferents punts de centre històric de Lleida, com ara els voltants de l’edifici gòtic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el carrer Major, el carrer Vila de Foix, Blondel i el Pati de les Comèdies. Enguany, a més, es plantegen una gimcana científica per la fira consistent en un recorregut per diferents parades responent diferents qüestions.

A la fira hi seran presents divulgadors de ciència de Lleida i d’altres llocs, com ara Girona, Barcelona, San Sebastian, Màlaga, Madrid, València, Navarra, Andorra… però els veritables protagonistes són els més de mil inscrits per participar activament de la fira. L’intercanvi entre les explicacions del jovent, que assisteix encuriosit a les mostres d’altres companys, és el veritable valor de Ciència al Carrer.

Al marge de la mostra del dissabte a la tarda, el programa inclou, durant el matí, a l’Aula Magna de l’IEI, la presentació del Pla Steam.cat, un pla d’impuls de les vocacions científiques, tecnològiques, en enginyeria i matemàtiques per promoure un augment en l’interès per aquests estudis i les vocacions tecnològiques entre els joves, especialment entre les noies. També el matí, al CaixaForum Lleida, es farà ‘Petit Univers’, un concert pedagògic sobre la història de l’univers, i hi haurà també una visita guiada al Dipòsit del Pla de l’Aigua.

Podeu trobar més informació a: http://sesegria.cat/cienciaalcarrer/.