Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Carles Martín-Closes tanca el cicle de xarrades sobre els fòssils dels Montsec amb una sessió dedicada a la flora i les plantes dels jaciments

El professor de la Universitat de Barcelona ha estat el darrer ponent d’unes jornades durant les quals l’IEI ha pogut gaudir dels coneixements d’Antoni Lacasa, Xavier Delcós i Luis M. Chiappe

El cicle ‘Un paisatge ilerdenc de més de 130 milions d’anys’ ha arribat avui al seu final amb la conferència que ha ofert el doctor Carles Martín-Closes sobre la flora i les plantes als jaciments del Montsec.

‘La flora del Montsec i el debat sobre l’origen de les plantes amb flor’ ha estat el títol de la xarrada que ha ofert el professor de la Universitat de Barcelona davant l’auditori de l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Es completava així un seguit de conferències que han tractat des de diversos punts de vista i eixos temàtics les informacions extretes gràcies a l’estudi dels jaciments coneguts com La Pedrera de Meià i la Cabroa, tots dos situats al Montsec de Meià i que suposen una veritable font de coneixement al voltant de la vida de fa 130 milions d'anys en aquella zona.

El cicle s’ha desenvolupat durant tot el mes de novembre i per l’Aula Magna hi han passat Antoni Lacasa, cap de la Secció de Geologia i Paleontologia de l’IEI -i que avui ha acompanyat Martín-Closes-, que va parlar sobre ‘Un antic llac ilerdenc de fa 130 milions d’anys’; Xavier Delclós (Universitat de Barcelona), amb ‘Per terra, aigua i aire: els artròpodes de les calcàries lacustres del Montsec’; i el paleontòleg argentí Luis M. Chiappe, amb ‘El inicio de la evolución de la aves y los fósiles del Montsec’. Tot plegat, emmarcat en l’exposició ‘Paleontologia de les terres de Lleida. La Pedrera de Meià i l'inici d'un món modern’, que es pot veure a la Sala Montsuar fins al 27 de gener.