Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Canigó Ensemble tanca a l’IEI el Projecte Emili Pujol 2018, que ara es desplaçarà al territori

El relleu el prendran la Càtedra Cervera Emili Pujol, concerts en diferents poblacions, el Garrigues Guitar Festival i el Simposi Emili Pujol a Torrebesses, tot plegat en un estiu carregat d’actes en homenatge al compositor lleidatà

El Projecte Emili Pujol 2018 ha celebrat aquest vespre el seu darrer acte a la seu del que és el seu impulsor, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que ara cedirà el testimoni al territori per continuar amb un seguit d’actes en homenatge al compositor lleidatà.

L’acte d’avui ha consistit en un concert de la formació Canigó Ensemble en què, sota el títol ‘Patrimoni musical. Cançoner popular de Catalunya’, l’Aula Magna ha pogut gaudir d’un seguit de peces de la música tradicional catalana adaptada per a instruments antics.

El d’aquest vespre era el tercer dels concerts programats aquesta setmana a l’Aula Magna de l’IEI. El primer el van oferir dilluns dos professors del Conservatori Municipal de Lleida, Raquel Benito i Carles Herraiz, amb un recital de música per a guitarra titulat ‘Les primeres dècades del segle XX’ i que incloïa obres d’Albéniz, Falla, Tàrrega, Llobet, Malats, Turina i el mateix Emili Pujol.

Dimarts va ser el torn per a Xavier Coll, guitarrista especialitzat en instruments antics i que imparteix classes de música de cambra i guitarra l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) des de l’any 2003. Coll va oferir ‘La guitarra en el temps. Del segle XVI al XXI’, un concert divulgatiu sobre l’evolució dels instruments de corda polsada.

A banda d’aquests concerts, el Projecte Emili Pujol es va iniciar dijous 14 amb la reemissió del documental ‘Emili Pujol, el mestre’, del músic, investigador i divulgador cultural Artur Blasco.

Ara, com ha quedat dit, el relleu el prendrà el territori. La primera aturada arribarà del 22 al 28 de juliol amb la Càtedra Cervera Emili Pujol del XXXVIII Festival Internacional de Música de Cervera. Paral·lelament, del 6 de juliol al 25 d’agost se celebrarà el Memorial Emili Pujol emmarcat en el VII Garrigues Guitar Festival, que inclourà concerts a les Borges Blanques, Granadella, Pobla de Cérvoles, Juneda, Vinaixa, Fulleda, Granyena de les Garrigues, Bellaguarda, Floresta, Cogul, l’Espluga Calba i Arbeca. A més, del 13 al 15 de juliol tindrà lloc a Torrebesses i a la Granadella el Simposi Emili Pujol.