Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Antoni Lacasa enceta el cicle de conferències ‘Un paisatge ilerdenc de més de 130 milions d’anys’

Xavier Delclós, Luis M. Chiappe i Carles Martín-Closes completaran la nòmina de conferenciants tots els dimarts de novembre a l’Institut d’Estudis Ilerdencs

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest vespre la conferència ‘Un antic llac ilerdenc de fa 130 milions d’anys’, a càrrec del cap de la Secció de Geologia i Paleontologia de l’IEI, Antoni Lacasa.

La xarrada ha estat presentada per la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, i per l’assessor cultural de la Diputació de Lleida, Antoni Balasch, i s’ha emmarcat en l’exposició ‘Paleontologia de les terres de Lleida. La Pedrera de Meià i l'inici d'un món modern’, que es pot veure a la Sala Montsuar fins al 27 de gener. Més concretament, ho ha fet dins el cicle de conferències que, sota el títol ‘Un paisatge ilerdenc de més de 130 milions d’anys’, se celebra per complementar la mostra.

Aquest cicle se celebrarà tots els dimarts de novembre i, després de la sessió d’avui, seguirà dimarts vinent, dia 13, amb Xavier Delclós (Universitat de Barcelona) i ‘Per terra, aigua i aire: els artròpodes de les calcàries lacustres del Montsec’; el dia 20 amb Luis M. Chiappe i ‘El inicio de la evolución de la aves y los fósiles del Montsec’; i acabarà el dia 27 amb Carles Martín-Closes (Universitat de Barcelona) i ‘La flora del Montsec i el debat sobre l’origen de les plantes amb flor’.

Cal recordar que els jaciments coneguts com La Pedrera de Meià i la Cabroa, tots dos situats al Montsec de Meià, són una veritable finestra al passat d'un desconegut llac que ens parla de la vida de fa 130 milions d'anys ubicat en el principi del període Cretaci. Aquest cicle de conferències recull un tast de l’esplendorosa vida lacunar, gràcies a l'extraordinària preservació dels fòssils obtinguts en els dits jaciments.