Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Antoni Balasch destaca el salt qualitatiu de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya coincidint amb el 25è aniversari del festival

El certamen, que ha estat presentat avui, canvia de dates i se celebrarà del 6 al 13 de juny

El responsable de la direcció de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Antoni Balasch, ha participat avui a la presentació de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya 2019, celebrada aquest dijous a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida. La mostra, que enguany arriba a la seva 25a edició, tindrà com a gran novetat un canvi de dates, ja que es farà del 6 al 13 de juny, un canvi que té com a objectiu reforçar el festival en un mes que pot permetre un ventall molt més ampli d'activitats, més adaptable al calendari cultural de Lleida.

A més d’Antoni Balasch, a la presentació hi han participat Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida; Montse Parra, tinent d’alcalde de la Paeria; i Juan Ferrer, director de la Mostra. També hi han assistit Osvaldo Francia, president del Centre Llatinoamericà; Albert Galera, de producció i xarxes socials de la Mostra; Rafa Martínez, bussines director de Reskyt.com; Josep Bellera, president dels Comerciants Zona Alta; i Maribel Tost, directora de CaixaForum.

En la seva intervenció, Antoni Balasch ha expressat el suport de l’IEI a la Mostra, un recolzament que es fa amb “la convicció” que es tracta d’un producte “de qualitat” i que té ressò a nivell internacional” i que és “una finestra i un aparador per a les creacions” que s’hi presenten, situant Lleida en el món cultural. És per això que ha volgut felicitat els organitzadors per la seva tasca durant els 25 anys d’història de la Mostra i que s’aprofiti aquesta efemèride per fer “un salt qualitatiu”.

L’acte d’avui ha inclòs la presentació del cartell de la mostra i del logo commemoratiu de la 25 edició, realitzat pel dissenyador Ruud Geldof, i també s’ha projectat un avanç de 'Hijas de La Paz’, un llargmetratge documental escrit i dirigit per Diego Pérez i Kuba Sobieski, Premi Cinefuturo Latino 2019 a la difusió que atorga el Centre Experimental de Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya conjuntament amb la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya a Lleida. Aquest guardó vol potenciar i donar a conèixer el talent del cinema llatinoamericà recolzant i promocionant un projecte en les diferents fases de la producció.

De la mateixa manera, també s’ha presentat la nova pàgina web de la Mostra, realitzada per Reskit.com, una pàgina més activa, estructurada, comunicativa, àgil i renovada, com també s’ha presentat l'activació de recursos en xarxes socials per donar més cobertura als continguts de la mostra.

També s’ha anunciat una col·laboració entre els cinemes Screenbox Funatic amb l'objectiu de reforçar la programació oferint una oferta més àmplia i completa, i s’ha donat a conèixer un conveni entre la Mostra i l'Associació de Comerciants Zona Alta segons el qual es duran a terme diverses accions culturals i un agermanament entre la Mostra i una part activa de la ciutat que permetrà donar major visibilitat i una relació directa entre la ciutat i el festival, ampliant espais, programació, activitats.

Podeu trobar més informació a la web de la mostra: http://www.mostradelleida.com/.