Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

‘Ereus dera terra’, de Francés Boya, serà una de les novetats editorials de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i Pagès Editors per aquest Sant Jordi

L’obra sortirà en tres llengües, tot i que per ara només ho farà en occità.

‘Ereus dera terra’, de Francés Boya Alós, és una de les novetats editorials de l’Institut d’Estudis Ilerdencs per aquest Sant Jordi.

Coeditat amb Pagès Editors, ‘Ereus dera terra’ sortirà en tres llengües, atenent la triple oficialitat lingüística que viu el país. Ara, de moment, apareixerà en occità, perquè és voluntat de l’autor, és la seva primera llengua, i perquè respon a la política editorial tant de l’IEI com de Pagès Editors per tal de fomentar l’ús de l’occità de l’Aran, per aconseguir-ne la seva plena normalitat.

El llibre aborda els debats claus dels territoris de muntanya, i en especial de l’Aran com a país singular que és: els seus reptes de futur, els problemes actuals, el canvi climàtic, el despoblament, l’impacte de l’economia global en les economies de muntanya,... Tot plegat des d’una introspecció en l’experiència vital de l’autor però sense ser una autobiografia, sinó a partir de la voluntat personal d’acostar-se a tots aquests temes.

Francés Boya és autor de diverses publicacions relacionades amb el Pirineu i l’Aran, com ara ‘L’Alè del Bosc’ i ‘Presoèrs dera mar Gelada’, aquest darrera traduïda també al català. Polític i músic, ha estat un activista compromès amb la cultura aranesa. Actualment és portaveu del grup d’Unitat d’Aran a la Diputació de Lleida, a més de president de l’Asociación Española de Municipios de Montaña.