Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Àlex Susanna presenta a l’IEI el millor de quatre dècades de la seva variada obra poètica

‘Dits tacats. Antologia 1978-2018’ ofereix un recorregut exhaustiu per la poesia de l’escriptor, gestor cultural, traductor i comissari d’exposicions

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit avui la presentació del llibre ‘Dits tacats. Antologia 1978-2018’, de l’escriptor, gestor cultural, traductor i comissari d’exposicions Àlex Susanna. L’acte ha comptat amb la presència de l’autor, que ha estat acompanyat per la poeta i promotora cultural Àngels Marzo, i pel president de Pagès Editors, Lluís Pagès.

L’obra és un conjunt de poemes d’una gran varietat i riquesa fruit de quaranta anys de feina, unes creacions que conviden el lector a fer una lectura oral per captar tots els matisos. En molts d’ells, és corrent que el text, o una part, consti d’una sola frase, la qual pot tenir fins a tretze, quinze o vint versos.

Nascut a Barcelona l’any 1957, Àlex Susanna va ser fundador i director de Columna Edicions i de Columna Música, a més de director de la Fundació Caixa Catalunya a La Pedrera, de l’Institut Ramon Llull i de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. A més d’aquesta intensa activitat cultural, és autor d’una extensa i variada obra poètica que li ha valgut ser guanyador, entre d’altres, dels premis Miquel de Palol (1980) i Carles Riba (1991). També ha destacat com a prosista, havent guanyat el premi Josep Pla (1989). La seva obra ha estat traduïda a nombroses llengües.