Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Yolanda Cotonat porta l’exposició ‘Essències’ a l’Institut d’Estudis Ilerdencs

L’artista, nascuda a Lleida i resident al Palau d’Anglesola, es defineix com una creadora autodidacta. L’any passat va participar en l’exposició ‘El món de Gaspar de Portolà’, també a l’IEI.

L’artista lleidatana Yolanda Cotonat ha inaugurat avui a la Sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs l’exposició de pintures ‘Essències’. La mostra es podrà veure fins al 8 d’abril.

Nascuda a Lleida l’any 1967, Yolanda Cotonat resideix al Palau d’Anglesola i es defineix a ella mateixa com una pintora autodidacta. De fet, es va començar a dedicar a la pintura fa vint anys com una simple aficionada, d’entrada intentant plasmar alguns indrets propers del seu dia a dia, però poc a poc especialitzant-se en la que ha estat la seva matèria predilecta, l’expressió humana, i sempre de manera autodidacta.

D’aquesta forma, va deixar enrere la seva formació com a enginyera tècnica agrícola i a partir de 1998 va signar diferents exposicions individuals (Sala Benseny, Hospital Arnau de Vilanova, Res Non Verba, Sala Marsà de Tàrrega, Andorra, Cambrils…), així com col·lectives arreu de Catalunya.

Des de fa 14 anys es dedica a donar classes de les tècniques que utilitza habitualment (dibuix, tinta xinesa, pastel i pintura a l’oli) i darrerament concursa a la pintura ràpida, on ha aconseguit diferents premis. També ha treballant en la il·lustració de llibres i s’ha especialitzat en caricatures. Al 2017 va participar en l’exposició ‘El món de Gaspar de Portolà’ a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, aportant diferents obres per documentar l’època.