Facebook Twitter Instagram Google + YouTube flickr 

Seu electronica

Presentació del llibre ‘De la litografia a la Paleontologia’, d’Antoni Lacasa

L’Aula Magna de l’IEI ha acollit aquest dijous l’acte de presentació del llibre De la litografia a la Paleontologia, d’Antoni Lacasa, responsable de la secció de Geopaleontologia de l’IEI. L’acte ha comptat amb la participació de la directora de l’IEI Montserrat Macià; i del professor de Paleontologia de la Universitat de Barcelona Xavier Delclòs.

Durant la seva intervenció, la directora de l’IEI ha destacat la importància de la publicació d’aquest llibre on s’explica la història del jaciment paleontològic la Pedrera de Meià a la serra del Montsec. També ha fet referència al fet que les restes arqueològiques i paleontològiques a Catalunya són un referent històric pel conjunt de la seva societat. Des de sempre hi ha hagut una sensibilitat especial envers a les restes del passat, des dels erudits de finals del segle XIX, fins a la progressiva conscienciació social i la incorporació del patrimoni en les polítiques nacionals, comarcals o locals.

La Paleontologia permet els professionals de l’àmbit aportar dades sobre la vida a la Terra durant milions d’anys, a l’hora que es pot esbrinar el procés que la vida ha desenvolupat en la història del planeta, les formes orgàniques i la seva transformació evolutiva durant enormes lapsus de temps fins arribar a les actuals, i per tant, com les ha interpretat l’home.